HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Unit-linked biztosítás

2012.07.23. 14:40 Steve123

22. Tud valaki ennél költségesebb biztosítást?
Egy ismerősöm a generali-nál rendelkezek B63-as típusú unit-linked biztosítással. Évi 200 ezer forintot fizet be és ehhez évi 40 ezer forint költség társul!!
A 40 ezerből 2 ezer forint a biztosítási rész, ami mögött tényleges szolgáltatás áll. A többi kezdeti költség, kezelési költség, eladási és vételi ár közötti különbség. Jól számoltak és a szerződés is tartalmazza ezeket a tételeket. Öt éve, amikor a szerződést kötötte még nem volt tapasztalta, nem értette, hogy mennyire költséges ez a szerződés. 200 ezerből 40 ezret levonni költségként törvényes lehet, de etikus?

23. Ez mekkora TKM-t jelent?
Találtam egy tkm listát, ebben szemérmesen nem szerepeltették a B63-at.

24. Vajon milyen jól dolgoztak ezért az évi 40 ezerért?
Természetesen úgy, ahogy bárki tudna. A válság miatt és persze a költségek miatt, erősen negatívban van.
Természetesen, ha most megszünteti akkor az aktuális értékhez képest újabb 120-130 ezer forint veszteséget kell elkönyvelnie.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr474673024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása