HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Tőzsdézni bűn! (Kivéve, ha államkötvénybe fektetsz)

2012.10.11. 14:12 Steve123

113. A kormány euró alapú államkötvények kibocsátását tervezi, amelyek éves kamata kb. 5% lenne. Vajon megtanulták az emberek a végtörlesztés után, hogy létezik árfolyamkockázat? A forint hosszú gyengülés után 320 környékén is járt már az euró, most erősödőben van, kb. 285 körül. Ha trend folytatódik, például mert megkötik az IMF megállapodást, Moody's vagy társai felminősítik az országot, a gazdaságpolitika kiszámíthatóbbá válik, akkor 240-250-re is erősödhet a forint!

János bácsi a félretett forintját átváltja, vesz devizakötvényt, mert az a biztos nem a forint, meg hazafias is és az államot segíti ezzel. Aztán mikor lejár a kötvény, visszaváltja a pénzt, akkor nem érti mi van. Neki azt mondták, ezt vegye meg. Az állam ezt reklámozta rádióban, újságban. Az állam hazudott? János bácsi, azt kéri az államtól, hogy legalább az eredeti forint értéket adják vissza. Az mindenképpen jár neki. Beszéltek valami kockázatról, de ő azt nem értette. Különben is, amikor a fia lakáskölcsönénél volt frank hitel probléma, akkor az állam segített. Segítsen hát neki is!

114. A spekulánsok, a multik, a tőzsdések, a nagy befektetők, a bankok, a zsebszerződők, az IMF mind-mind páriák ebben az országban. A befektetés itt az ország kiszipolyozását jelenti. Mégis azt akarja az állam, hogy mi is befektetők legyünk. Hogy is van ez?

115. A deviza alapú kötvény, akkor igazán jövedelmező, ha nem a János bácsi féle forgatókönyv következik be, hanem kirugdaljuk az IMF, a problémák kezelésére az állam pénznyomtatásba kezd, egy-két bankot még államosít is. Ekkor az euró árfolyam elszáll és a deviza alapú államkötvény remek befektetés lesz. Minél rosszabb az országnak, a kötvényeseknek annál jobb. Etikus ez?

116. Végül két más jellegű kérdés. Tudtad, hogyha interspar-ban veszel mondjuk egy légkondit, akkor nem a boltot, hanem az importőrt terheli a garancia? Mire a boltokba kerülnek a készülékek, addigra már rég felszámolták az importört. 

117. A nyesz-t úgy reklámozzák, hogy tegyél félre nyugdíjas napjaidra és ezt az állam adómentességgel is támogatja. Hallottál már a kivételről? Az osztalékra ez nem igaz. Ellenben tbsz-en az is adómentes. Nesze neked logika.

Szólj hozzá!

Címkék: deviza államkötvény IMF

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr754832897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása