HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Állam vs. jogbiztonság

2012.11.09. 13:05 Steve123

Sokan elfelejtik, hogy az diktál akié a hatalom. 100-200 éve még mindenki számára egyértelmű volt, hogy hol a helye a világban. Mindenki tudta, hogy az erősebbnek van igaza. Manapság nagyon sokan hiszik, hogy ez már nem így van, mert modernen vagyunk, felvilágosultak. Pedig a lényeg nem változott, csak most az állam a legerősebb kutya. Az állam törvényeket hoz, amik az igazságosság mércéjén könnyűnek találtatnának, de ki tud szembe szállni az állammal?

140. Tegnap még rémhírnek nevezték, hogy az átveendő önkormányzati adósságok kapcsán leírásokat fognak végrehajtani, ma ez már csak hír. Van egy érvényes szerződés, te tartozol nekem x milliárd forinttal. Az állam erre azt mondja, hogy úgy rendelkezem, hogy csak kevesebbel adok vissza. Ő a legfőbb hatalom, így senki nem tehet semmit. Az államnak pont az lenne a feladata, hogy vigyázzon arra, hogy ne az ököljog érvényesüljön. Ha valaki tartozik, akkor fizesse meg a tartozását. Kivéve a gyedi bíró? Igazságos, hogy az állam átír szerződéseket?

141. Igaz, hogy az eredeti kölcsönök során igazságtalan sápot szedtek a bankok? 

142. Az államnak nem az lett volna a feladata már régen is, hogy kedvezőtlen szerződéseket ne engedje meg?

143. Mi az alternatíva? Magyarországon mit jelent az, ha egy önkormányzat csődbe megy?

144. Ha az eredeti kölcsön "jó erkölcsbe ütköző" volt, akkor jogos az adósság leírás?

145.Mennyi idő még, amíg minden befektető, minden cég megtanulja, hogy a Magyar állam akkor változtat törvényeket, amikor csak akar?

146. Az állam tőzsdére is be akarja vezetni a tranzakciós illetéket. Ezt Csehország nem támogatja. Mi miért?

147. Magyarországon már van tranzakciós illeték. Ezzel mi lesz? Megszűnik?

148. Hova fog vándorolni az újonnan beszedett illeték? Költségvetésbe? Biztonsági alapba?

149. A hallgatói keretszámokat megint csökkentik. Cél, hogy sokkal kevesebbet kelljen költeni a felsőoktatásra. Miért nincs párbeszéd, hogy miként legyenek szétosztva az állami férőhelyek?

150. Mindenki tudja, hogy túl sok a főiskola, egyetem. Most az a cél, hogy tisztuljon a rendszer, néhány halljon éhen. Nem lenne tisztességesebb, lelőni őket?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr544898795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása