HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Évi 2 millió ft adót!

2013.04.08. 13:24 Steve123

A magyar költségvetés kb. 15 ezer milliárd. Van 10 millió magyar, így mindenkinek 1.5 millió forint adót kellene fizetni. Legyen inkább 2 millió, mert nem fog tudni mindenki fizetni. Ha csak az évi 2 millió adó létezik, akkor nincs semmilyen személyi jövedelem adó, nyugdíjjárulék, a cég se fizeti szociális hozzájárulási adót. Ha valaki most 100 nettót kapott, akkor az rögtön 200-al számolhat. Viszont a cégeknek sem kell adót fizetni, kötelezzük őket arra, hogy ezt az összeget is odaadják a dolgozóknak. Így 50%-al a 200 felnő 300-ra. Ennek a 300-nak a vásárlóértéke sokkal nagyobb, hiszen nincs áfa, jövedéki adó a benzinen, nem kell biztosítási, telefon, stb. adót fizetni. Hogy könnyebb legyen az összehasonlítás számoljunk inkább 400-as fizetéssel, de a jelenlegi vásárló erővel. Ekkor az emberünk 5 milliót keres egy évben, amiből 2 millió az adó. Egy nem tűnik lehetetlennek. Ráadásul, ha tényleg minden terhet figyelembe veszünk (díj, járulék, hozzájárulás, ...), akkor 100 nettóból lehet, hogy még több lesz. Nem könnyű ez a rendszer, mert ebben a rendszerben egy 18 éves, úgy kezdi az életét, hogy van 36 millió adóssága. Szavazni csak akkor szavazhat, ha törlesztette ezt az adósságot. 

Ez csak egy gondolatkísérlet, hiszen ha nálunk nincs áfa, mindenhol máshol van, akkor mindenki idejár vásárolni, de azon az államnak nem lesz bevétele. Ilyen rendszer sehol sincs. Ez egy rendkívül igazságos rendszer, de legkevésbé sem szociális.

Gondoljunk bele, hogy nincs értelme adót csalni, eltitkolni a jövedelmet, feketén dolgozni!!! Mindenkinek be kell fizetni évi 2 milliót és kész. Hány ember dolgozik az apeh-nél, önkormányzatoknál, cégeknél az adókon? Nem lenne egyszerűbb az élet?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr375210708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.04.08. 20:46:25

Ne egységesen 2 millát fizessen mindenki, hanem jövedelemarányosan. Éééés: legyen mindenkinek lehetősége dolgozni.

A többől még így is több marad .-)
Vissza lehetne hozni azt, hogy dicsőség legyen minél többet adózni ("a város első virilistája" by Csathó Kálmán).

Az ÁFA hiánya nem jelentene alacsonyabb árakat, ezért nem vásárolnák fel mások a holmit nálunk, hiszen a személyi jövedelemadó szintje miatt magas fizetések is kellenek, amelyek drágává teszik az árucikkeket.

Szóval az ÁFA hiánya csak annyit jelentene, hogy az ÁFA bevallással nem lehet trükközni.

A szavazati jogot az adófizetéshez akkor lehetne hozzákapcsolni, ha meg is van mindenkinek a lehetősége arra, hogy befizesse az adóját. Azaz van munkahelye és jövedelme.
süti beállítások módosítása