HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A webkincstár sikeresen áthárította a tranzakciós illetéket

2013.07.14. 17:16 Steve123

Egyre több ember fordul az állampapírok felé. Egyrészt ezzel támogatják az országot, másrészt kicsit tapasztaltabbak lesznek, hiszen rájönnek, hogy a lekötött betéteken kívül is van élet. Meg amúgy is, annyit hallottuk már, hogy a bankok gonoszak. Kitalicskázzák a pénzt az országból, átverik a devizahiteleseket, ők most a közös ellenség. Az államnál csak jobb helyen lesz a pénzünk. Ezek a gonosz bankok még a tranzakciós illetéket is áthárítják az ügyfelekre. Viszont most látom, hogyha az államnak adom a pénzemet, akkor ő is csak tranzakciós díj fejében utalja vissza a saját pénzemet.  Itt található http://www.allamkincstar.gov.hu/letoltesek/10404 a hirdetmény.

"A Kincstár 2013. január 1-jétől a tranzakciós illetéket a jogszabályban (2012. évi CXVI. tv. a pénzügyi tranzakciós illetékről) meghatározottak szerint számítja fel.

Átutalás esetén 0,2%, max. 6.000 forint
Készpénz felvétel esetén 0,2%, max. 6.000 forint"

Nem arról volt szó, hogy ez a bankok adója és nem az embereké? Sőt olyan adó, amit nem is lehet áthárítani? Úgy látszik mégis át lehet. 

Egy-két megjegyzés. Állampapíroknál EHO-t nem kell fizetni, sőt a készpénzfelvételi lehetőség sem rossz. A tranzakciós adó miatt, nem éri meg utalni pénzt, például, ha az ember talál egy jó lekötési lehetőséget. A banki verseny így csökken. Ha a bankokat akarták adóztatni, akkor miért nem emelték meg számukra a társasági adót, ahelyett, hogy kitalálnak egy új adófajtát? Vajon a 3 ezrelékre emelt tranzakciós díjat is át fogják hárítani? Először volt 1 ezrelék, aztán 2, most 3 az utalás. Mikor fog megint nőni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr375404405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása