HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Magyarország jobb a propagandában!

2013.07.16. 21:55 Steve123

Ma a Kossuth rádión hallottam egy új Magyarország jobban teljesít reklámot. Sajnos a pontos szavakat nem tudom visszaadni, de a lényeg: "Három százalék alatt tartottuk a hiányt, így kikényszerítettük, hogy EU kivegyen minket a túlzott deficit eljárás alól és kifizesse az összes nekünk járó támogatást. Magyarország jobban teljesít!" (Ha valakinek megvan a reklám linkelje be a megjegyzések közé). 

Egyrészt érthető, hogy a jó bornak is kell a cégér, így a kormánynak sem árt a reklám. Viszont ez a reklám belőlem ellentétes hatást váltott ki. Nem annak örültem, hogy kikerülünk az eljárás alól, ami tényleg jó dolog, hanem amiatt bosszankodtam, hogy reklámra költik az adófizetők pénzét és hogy magukat fényezik, pedig inkább cselekedni kellene beszéd helyett. Ez a reklám propaganda volt a javából, a szó rossz értelmében. Orbán nem Hitler, de mintha propaganda minisztere már lenne. Eszembe jut Tarik Aziz iraki külügyminiszter is, aki a CNN-n bizonygatta, hogy nincsenek Irakban amerikai csapatok, miközben a háttérben vonultak az Abrahms tankok. (ennek is keresem a linkjét) Görögország is az utolsó pillanatig hajtogatta, hogy teljesen rendben van a gazdasága. És ezeket még csak a reklám a hangulata váltotta ki!

A mondandója még rosszabb! Eredményként állítunk be, egy általunk is elfogadott, a saját érdekeinket is szolgáló szabályt, a a 3% alatti deficitet. Mintha azt mondanám, hogy ma megfürödtem, nem voltam büdös és a tanárnő kénytelen volt elviselni, hogy végighallgassam az órát.

Nehéz megítélni, hogy Magyarország hogyan teljesít, hiszen sok adatot lehet előrántania mindkét félnek. A propaganda nem az erősségünk, túl átlátszó, túl visszás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr365408799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása