HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

(Deviza) hitelesek megmentése konzekvensen

2013.09.01. 11:46 Steve123

Varga Mihály többször is elmondta, hogy a devizahitelesek megmentése közben, a forinthitelesek sem járhatnak rosszul. Ezzel legtöbben egyetértenek. Ha nem konzekvens a törvényhozó, akkor azt is mondhatná, hogy a vörös hajúakon segít, de a szőkéken nem. Arról már írtam, hogy bármilyen bonyolult is a mentőcsomag, le lehet egyszerűsíteni arra, hogy az állam, illetve a hitelt adó, mennyi terhet vállal át a hitelt felvevőtől. Tegnap olvastam Orbán Viktor hozzám írt levelét, amiben büszkén mondta el, hogy kikerültünk a túlzott deficit eljárás alól. Mellesleg a múltkori konzultáció alkalmával én visszaírtam neki, hogy ezentúl nekem írjon inkább emailt, mert 10 millió * 150 ft (vagy amennyi éppen most a levél), nem kis összeg. Úgy látszik nem olvasta a levelem. A 3% alatti hiány tényleg jó hír, gondolom nem akarunk megint túlköltekezni, ezért tételezzük fel, hogy az állam jobbára csak szervezési munkát akar végezni a megmentésben és a hitelt adóknak kell "önként" megsegíteni a hiteleseket. El kell engedni a tartozás 10-20-30%-t. Ez sokat segítene a magyar családokon, de vissza a konzekvensséghez. Miért csak Kis Géza, és Szabó Éva hiteléhez kell segítség? Ha a cégek adósságát is rendeznék, akkor sokkal jobb helyzetbe kerülnének, nőnének a beruházások, lennének új munkahelyek, beindulna a termelés és így még az adóbevételek is gyarapodnának. Mindegy, hogy kis vagy nagy cég, nekik is el kell engedni annyi tartozást, amennyit a devizahiteleseknek. Gondolunk csak bele, a kisvállalkozások lélegzethez jutnának, a nagyobb cégek bátrabban kezdenék bővíteni a tevékenységüket. A társadalom egészét nézve mindenki jól járna. 

Már csak egy zárógondolat. A legnagyobb hitelesek a bankok. Minden alkalommal, amikor valaki leköt egy betétet, hitelt ad a banknak. A konzekvensség jegyében, minden betétes mondjon le a betét 10-20-30%-ról. Ez így fair.

Szólj hozzá!

Címkék: deviza adós deviza károsult deviza hiteles

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr945487082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása