HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Visszanyal a fagyi

2013.10.02. 14:44 Steve123

A MOL vezérigazgatóját a horvátok le akarják csúkni, mondván, hogy bizonyára volt egy kis vesztegetés is, amikor a MOL megvette az INA-t. Bizonyosság nem létezik, de úgy tűnik, hogy az egész ügy a horvát politikai csatározások része. Könnyen el lehet hitetni az emberekkel, hogy a gonosz magyarok tisztességtelenül rátették a kezüket a nemzeti olajtársaságukra. Ugye még emlékszünk, amikor az OMV fontolgatta, hogy megveszi a MOL-t? Ez a téma kiváló politikai múnició. Az igazság nem számít, mert a Horvát állam bármikor hozhat egy új törvényt, ami ellehetetleníti a MOL-t. Pontosan úgy, ahogy mi a rezsicsökkentéssel gallyra vágjuk a szolgáltatókat, aminek hatására lemegy az értékük, és az állam vidáman mondja, hogy ennyiért már ő is megveszi. Ez kb. olyan, mint amikor mecs közben a bíró az egyik csapatban focizik, és valahogy mindig maga fele hajlik a keze. Most viszont a rossz oldalon állunk. Fel is háborodtunk ilyen aljasságon.

"A magyar Kormány számára elfogadhatatlan az a gyakorlat, hogy előbb nyilvános pályázaton kiválasztják a stratégiai partnert, amely jelentős befektetéseket hajt végre, - ezzel a világválság idején megmenti a Horvátország legfontosabb vállalatát az INA-t, majd utólag próbálják ezt a stratégiai partnert gazdaságon kívüli eszközökkel megfélemlíteni, s kivásárlás nélkül visszaszerezni az INA feletti irányítást. Ez ellen, illetve az ilyen kétes, nem jogállami gyakorlatok ellen a magyar Kormány mindig fel fogja emelni a szavát, különösen, ha azok magyar vállalatokat érintenek."

Amilyen mértékkel mérsz, olyan mértékkel mérnek neked is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr25547603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása