HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Adózz a társadalmi munka után!

2013.11.12. 07:48 Steve123

Tegyük fel, hogy egy szombat délelőtt úgy érzed, hogy ma valami jót kell tenned és a helyi sportpályához mész, hogy levágd a füvet, vagy ha tél van, akkor veszel sót és az önkormányzat járdájáról letolod a havat és felsózol. Ezután kapod az értesítést, hogy fizess szja-t a társadalmi munkád után. Nézel bután, hogy mi van? Dolgoztál ingyen, még költséged is volt és most meg fízess utána adót?

Így érzik maguk a bankok is. Ingyenesen működtessék az ATM automatákat és fízessenek utána adót is. Ma hallottam ezt a hasónlatot a rádióban és néhány kérdést tennék fel.

1. Ha te eddig kaptál a hótakarításért pénzt (ATM üzemeltetésért), mit szólnál hozzá, ha azt mondják, hogy holnaptól csináld ingyen?

2. Ha már ingyen takarítod a havat, akkor mennyire lelkesen fizetnél adót utána?

3. Jövő hét szombaton is el fogsz menni társadalmi munkára?

Ha ennek ellenére még mindig úgy érzed, hogy neked igenis jár ingyenes kézpénz felvétel, mert (és ide sok dolgot lehet, írni, pl. a bankok amúgy is kizsákmányolnak, az te pénzed, te minimálbéres vagy, stb.), akkor te a a 80%-hoz tartozol. Hétvégén olvastam egy közvélemény kutatást, hogy mekkora legyen a minimálbér. 80% két választ jelelőlt meg, 150 ezer forint és 1000 euró. 20% gondolt bele abba, hogy a cégeknek nehéz kitermelni ekkora minimál bért. A 80%-al lehet választást nyerni. Kisgyereket kérdeztek a pénzről, azt mondták, hogy az utcán lévő gépek nyomtatják őket. Ha a pénztárcánkból elfogyott, akkor csak oda kell menni egy ilyen géphez. Mi felnőttek is ilyenek vagyunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr645628638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása