HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Biztosítás az árfolyamveszteségre

2013.11.23. 05:27 Steve123

A miniszterelnök szerint a bíróságoknak két kérdésre kell válaszolniuk:

  • a hitelfelvevő árfolyamveszteségét kinek kell viselnie, az embereknek vagy a bankoknak? 
    (Orbán Viktor szerint: A jó erkölcs azt diktálná, hogy a bankok viseljék az árfolyamveszteséget, miután a bankok a hitel nyújtásakor minden szakmai ismerettel rendelkeztek, és erősebbek az adósoknál.)
  • szabad-e a bankoknak egyoldalúan kamatot módosítaniuk?
    (ez a kérdés is egyértelműen súgalja a választ)

Tegyünk fel mi is hasonló kérdéseket!

  • Ha kötvényeket veszek hitelből, aminek szintén van árfolyama, így árfolyam kockázata, akkor kinek kell viselni a veszteséget, ha rosszul alakulnak a dolgok?
  • Ha nyereséges az ügylet, akkor kié a nyereség?
  • A lakóház élvezhet-e olyan speciális védelmet, hogy azt semmilyen körülmények között nem lehet elveszíteni? Ha igen, akkor egy házra lehet-e zálog jogot bejegyezni?
  • Megígérték, hogy november 1-én megoldják véglegesen a deviza kérdést a kormány. Ez teljesült?
  • Szabad-e a jegybanki alapkamathoz kötni egy kamat nagyságát? 
  • Ha a miniszterelnöknek lesz igaza és a bankoké a kockázat, akkor a bankok biztonságosak-e?
  • Kiszámolható, hogy a devizahitelesek mennyit nyertek a különböző segítségekkel, a forinthitelesek is kapnak átlagosan ugyanennyi pénzt? És a hitel nélküliek?

Szerintem fontos lenne, hogy olyan társadalom legyünk, amely felelőséget vállal, amelynek nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak. Ideje felnőni és nem mindig állambácsitól várni a megoldást mindenre. Jó lenne, ha árokba csúszok, akkor valaki fizetné a kárt. Ha nincs biztosításom, akkor ezt miért várom el az államtól? Ha a deviza kölcsönre nem kötöttem biztosítást (fedezeti ügylet: azzal a céllal kötik, hogy a más ügyletekből származó árfolyamveszteséget ellensúlyozzák a fedezeti ügylet nyereségével), akkor miért várjuk, hogy más megtérítse a kárunkat. Hogy a biztosítás pénzbe kerül? Igen, ez így van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr955650679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása