HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Devizatörténelem, 1984 - Aki a jelent irányítja, irányítja a múltat is

2013.12.24. 06:27 Steve123

A fenti idézet az 1984 című könyvből származik. Ebben írtak a Nagy testvérről, aki mindig figyel téged. Nehéz könyv, vontatott, de a végére alaposan elgondolkodtatja az embert. A Nagy testvér nem csak megfigyel, hanem meggyőzi az embereket, hogy úgy gondolkodjanak, ahogy akarja. Először azt mondja mindenkinek, hogy harcban állnak A országgal, őket gyűlölni kell, de B a szövetségesünk, őket szeretni. Az emberek tudják ezt és tényleg így gondolják, ez a természetes mindenki számára. Aztán hirtelen A és B szerepe felcserélődik. Sokszor, nagyon sokszor mondják, hogy A a barátunk, B az ellenségünk, de a végére az emberek meggyőzik magukat, elhiszik, hogy ez mindig is így volt. Teljesen őszintén utálják B-t. Valahol mélyen, legbelül rémlik, hogy ez nem mindig volt így, de ez inkább csak egy állom, amivel nem kell foglalkozni.

A devizahitel annyira hibás termék, mint egy kés. Késsel lehet kenyeret szelni, de meg is vághatja magát az ember. Az állam ebben az évben is adott ki deviza alapú kötvényeket. Amikor az emberek megvették a házakat, az autókat, akkor nem volt hibás termék a devizahitel. Akkor még polgármesterek is dicsekedtek, hogy milyen jól kalkuláltak. Aztán hirtelen a devizahitel hitel hibás lett. Velejéig romlott, amit a bankok erőfölényükkel visszaélve, a lényeget elhallgatva, rákényszerítettek az emberekre és azóta is szipolyozzák őket. Mindenki tudja, hogy így van, elmondták tévében, rádióban, a kormány és az ellenzék részéről is. Közgazdászok levezették, hogy milyen módok nyerészkedtek a bankok, jogászok, ügyvédek megmutatták, hogy melyik paragrafusokba ütközött a devizaszerződések megkötése. Az utcán tüntető szerencsétlen, kisemmizett embereket látva, már én is látom, hogy milyen felháborító a devizahitel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr595706844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása