HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Az új Frei könyv

2014.01.06. 16:36 Steve123

Frei Tamás új könyve a 2015 nem tetszik bár még csak 15%-nál tartok, mégis ajánlom. Az első két rész sokkal inkább André körül forgott és valahogy jobb volt a könyv stílusa. Az első két részben egy kitalált, intelligens, bátor magyar miniszterelnök szerepelt. Most egy csaló kormányról ír a szerző, ami aljas eszközöket is felhasznál a hatalomért. Nem kicsit, nagyon. Mintha az Orbán és Gyurcsány kormány legrosszabb tulajdonságai egyesültek volna, de inkább egy démoni Orábn kormányra gondol az ember. Olyan korrupcióval, hazugsággal teli világot mutat be a szerző, ami igen hasonlít az 1984-re. Csak egy példa. A rendőr tudja, de legalább is sejti, hogy André ártatlan, de nem érdekli. Csak lapítani kell és félrefordulni, ezt mondogatja magának. Ebben az országban nem lehet élni, innen menekülni kell bármi áron.

Nem akarom elfogadni, hogy Magyarország ilyen vagy akár, hogy ilyen lehet néhány év múlva. Tudom, hogy megtörtént ez már a kommunista uralom alatt, de azóta változtak a dolgok. Lehet a közmédiába paprikajancsikat ültetni, de minden tv-t, rádiót, az internetet nem lehet elhallgatatni. Magyarország nem ilyen. Sok részletre ráismer az ember a könyvből a mai magyar valóságból, de összességében nem ilyen az ország.

Naiv vagyok, szokták rám mondani. Ma beszélgettem egy ismerősömmel, aki egy közepes méretű város irányítására rálát. A polgármester megmondja, hogy ki pályázhat, a kiválasztott, szerez két drágább ajánlatot. Ez nem fikció, ez a valóság. Mégsem akarom elhinni, hogy minden polgármester ilyen!

Kíváncsian várom a könyv további részét, mert a stílus még most sem rossz és tudni akarom, hogy folytatódik a történet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr95739350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása