HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Az állam ad is az egyetemeknek, meg nem is

2014.01.10. 23:00 Steve123

Vajon hogyan lehet az kommunikálni, hogy az államnak fontos a felsőoktatás, de az mégse kerüljön pénzbe?

Az egyetemeken szétküldtek leveleket, amelyben figyelmeztették a vezetőket, hogy egy kormányrendelet eszközbeszerzési tilalmat rendelt el január 1-től, informatikai eszközökre és bútorokra. Már a kérdés is csúsztatást rejt, mert azt sugallja, hogy ez egy új dolog. Tavaly is ugyanilyen tilalom volt. Egyedül azok az EU-s pályázati pénzek a kivételek, amiket nem lehet másra költeni. 

Nem értettem, hogy mi értelme van ennek. Egy rendeletet illene normálisan megindokolni. Elvégre az egyetemeknek szüksége van új számítógépekre, programokra. Ezeket már több éve nem lehet megvenni. Miért, ha egyszer van rá pénz? Talán tudatosan akarják bután tartani az egyetemistákat? 

A válasz ennél prózaibb. Az állam azt akarja, hogy mindenkinek elmondhassa, hogy milyen sokat költ az egyetemekre. Aztán jön a tilalom és az év végén azt mondja, hogy az el nem költött pénzt visszaveszi. Ugye mindenki emlékszik a mesebeli szegény lányra, aki hozott is ajándékot, meg nem is? Reméljük egyszer jól végződik a mese és nem lesz sem tiltás, sem elvonás. Ez tényleg mese lenne. Már annak is örülnék, ha őszinték lennének és nem trükköznének.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr925752008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása