HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A hét Jobbik ismérv

2014.01.22. 20:01 Steve123

Mi kell ahhoz, hogy a Jobbik, hogy megkapja a szavazatomat?

Akármilyen érzelmű is az ember, kötelessége, hogy megvizsgáljon minden lehetőséget. Bajnai valamennyire hiteles, de Gyurcsánnyal való összeállása után ez a hitel elszállt. Az LMP programja annyi, hogy legyen az egész ország zöld, bio, stb. Ez nekem kevés. A Fidesznek volt több pozitív döntése, a kettős állampolgárság, a kisebb parlament, az egykulcsos adó, a családi adókedvezmény, de a másik oldalon ott van magánnyugdíjpénztárak "megmentése", az ezerféle bankadó, amit a bankok nem hárítanak át, rezsicsökkentés, ami a szocializmus hatósági árait csempészte vissza és a devizahitelesek megmentése, miközben elvileg a forinthitelesek sem járhatnak rosszabbul. 

A Jobbik kezdetben a cigány és zsidógyűlöleten kívül nem sok mást tett le az asztalra. Azóta viszont, nőtt és érett. Vajon megérett-e? A Jobbik még nem volt kormányon és a politikában a szüzesség bizony érték. Vona Gábort hallgattam egyik reggel a Kossuth rádión. Átgondoltam, hogy milyen tulajdonságokon kell a Jobbiknak dolgoznia, hogy az én bizalmamat megnyerje.

Őszinteség

Ez a legnehezebb. Az emberek megszokták, hogy mindent megígérnek nekik. Nem érdekli őket, hogy miből, hogyan. Tündérmesét akarnak hallani. Azután persze csodálkoznak, hogy miért nincs már kolbászból a kerítés. Titáni feladat ezen változtatni, de végre el kell mondani, hogy nem lesz mindenkinek jobb, hogy nem rögtön lesz jobb, hogy minden döntésnek van árnyoldala. Elsőre jól hangzik a családi adókedvezmény kiterjesztése a járulékra is, de nagyon őszintén el kell mondani, hogy akkor ez a pénz hiányozni fog az egészségügyből, nyugdíjból. Elvileg minden törvénynek kell legyen indoklása, hatástanulmánya. Ez komolytalan, ha nincs benne semmi negatív. Ha a munkahelyeden előléptettek, a családi életed a legjobban alakul és még a futás rekordodat is megdöntötted, akkor ideje felébredned, ugyanis csak álmodsz.

Bátorság

Minden kormány forradalmat akar, de a hegyek valahogy minden csak egeret szülnek. Hány évet kellett várni például kisebb parlamentre? Az igazi bátorság azoknak a lépéseknek a megtételéhez kell, amivel sokan nem értenek egyet, ami konfliktust okoz, ami garantálja, hogy elvesztik a következő választást. Unalmas téma, de a legtöbb korrupciónak az alapja a pártfinanszírozás. A pártok, a képviselők papíron szegények, de amikor hatalomra kerülnek, akkor ezt a hatalmat átalakítják szívességekre és pénzre. Ezt teljesen megszüntetni nem lehet, de nyilvánossá kell tenni. A pártok támogatását a sokszorosára kell növelni, a miniszterelnök legalább 10 millió forintot keressen havonta. Minden forint, amit erre költenek kamatostul megtérül, ha felére sikerül csökkenteni a korrupciót. Ha ezt a Jobbik elsőre nem meri megtenni, akkor tesztelje az elvet a hálapénz megszüntetésével. Lehessen hálapénzt adni legálisan, viszont aki adózatlanul akarja elrakni, az veszítse el az orvosi engedélyét egy-két évre. Legalább ekkora bátorság kell ahhoz, hogy azt mondják a nyugdíjasoknak, hogy néhány évig nem lesz emelés, vagy a devizahitelesekkel közlik, hogy tényleg csak annyi segítséget kaphatnak, mint a forinthitelesek (majdnem semmit).

Könyörületesség

A Jobbik nem igazán arról híres, hogy szereti az ingyenélőket. Viszont valamennyi segítség kell minden embernek néha, legyen az cigány vagy magyar. Senki sem akar olyan országban élni, ahol a leszakadás végleges, ahol nincs segítség, nincs remény. Nagy bölcsesség kell megtalálni azt a határvonalat, ahol a könyörületesség még nem ösztönöz tücsöklétre, de éhezőkkel sincs tele az ország.

Stabilitás

A kapkodásnak, a kézi vezérlésnek, a képviselői indítványoknak, az unortodoxiának ára van. Úgy hívják, hogy kockázati felár. Emlékszem, amikor négy évvel ezelőtt Orbán Viktor amellett érvelt, hogy az államkötvény kamatok azonnal csökkenni fognak, amint a Fidesz kormányra kerül, mert a Fidesz normálisan vezeti az országot, szemben az MSZP ámokfutásával. Hiszem, hogy ezt akkor Orbán komolyan gondolta. Egy nála is nagyobb kaliberű vezető, talán meg tudja ezt valósítani. Nagyon nehéz azt mondani az orvosoknak, akik éppen tömeges kivándorlással fenyegetnek azt mondani, hogy márpedig nincs pénz fizetés emelésre. Hatalmas a kísértés, hogy egy hónap alatt újabb bankadót vezessenek be, ha lyuk van a költségvetésben. Minden kormány toldozza-foltozza az adórendszert, hogy megkapják a tökéletes rendszert és közben elfelejtik, hogy a jó adórendszer stabil.

Józan ész

Itt van a Jobbiknak a legtöbb lemaradása. Egy parlamenten kívüli párt ordíthatja, hogy le a cigányokkal, lépjünk ki az EU-ból, a deviza hitel nem is deviza és zsidó bankárok irányítják a világot, de egy parlamenti pártnak, egy kormány pártnak ezen túl kell lépnie. Használni kell a józan észt! Ha egy cég veszteséget termel, akkor nem vámokat kell követelni, hanem hatékonyabban kell működni. Ha nem lehet, akkor el kell fogadni, hogy a cégek halála, ugyanolyan természetes, mint azok megszületése. A magyar földet nem úgy kell megvédeni, hogy alig lehet értékesíteni. Inkább vehesse meg bárki az állam által felügyelt árverési rendszerben. Az osztrák és francia gazda licit versenye úgy felvinné az árat, hogy az már tisztességes lenne. Az eladás nem egyenlő az elkotyavetyéléssel. Józan ész kell ahhoz is, hogy eldöntsük melyik harcot érdemes megharcolni. Még egy miniszterelnök sem tud mindent megvalósítani. A józan ész megvéd attól, hogy 13. és 14. havi nyugdíjakkal dobálózzunk.

Alázat

Vona Gábor fejlődött az idő múlásával, de a rasszista jelzőt nem könnyen tudja lemosni magáról. Egy mély levegőt véve, maga helyett mást kellene jelölnie a miniszterelnöki székbe. Tudom, hogy ez nem könnyű. Nem ő az első politikus, aki nem tudja, mikor kell félreállnia. Elég megnézni a mostani garnitúrát. Ez érthető is, hiszen a sikeres politikus képes a végsőkig harcolni. Csak az alázatosak tudnak hátralépni és átadni a terepet. Az ilyen politikus tudja, hogy nem szabad minden szálat fognia. Ezer év alatt nem sokat változott az ország. Szent István, minden erénye ellenére, nem tudott egy olyan trónörököst (akár egy fogadott fiút), akit halála után elfogadtak volna. Orbán mellett nemigen van olyan, aki meg tudná újítani a Fideszt. 

Ha ezekkel az ismérvekkel bírna a Jobbik, akkor számíthatna rám a Jobbik, de ez még nem így van. A hetedik tulajdonságon még gondolkodok. Várom az ötleteket.

234 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr835775549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2014.01.23. 16:56:36

@Syphillis: Attól tartok, Gyurcsányékat nem múlnák alul. A nemzetközi támogatásuk sem lenne meg hozzá, mint Gyurcsányéknak.

Nekünk valójában ez a szerencsénk, persze csak jobbos kormánynál él ez. Orbánéknak úgy kell a GDP-t növelniük, hogy nem szállhat el a háztartási hiány, nyugodtan ki lehet menni az utcára tüntetni, sőt a Fidesz székházba is be lehet menni, mert Orbánék egy ujjal nem nyúlnak hozzád.

Próbáltad volna csak a negyedét Gyurcsányéknál. Pedig ők a "demokraták". (Na jó, ezt nyilván ők sem hiszik el magukról).

Bafana 2014.01.23. 16:57:18

@Sexual Harassment Panda: "Nem akarok oroszországhoz tartozni, köszönöm"
Teletömték a fejedet rendesen... Senki nem mondta ezt!! De azt igen, hogy mindegyik "birodalomtól" egyforma távolságot tartsunk. Egyik mellett sem láncolhatjuk oda magunkat.

♔batyu♔ 2014.01.23. 16:57:48

@szvsz: Igy van, ma jóval nagyobb a nyomort mint EU tagságunk előtt.

Sexual Harassment Panda 2014.01.23. 16:57:57

@♔batyu♔: Ha jól tudom a magyar gdp jelentős része a kivitelből származik.Az unió adja kb 85%-át, amiből németország 50%-ot!
Valóban ragyogó ötlet mindnet felrúgni, csak utána mi lesz?Hol adjuk el amit megtermelünk?
Miből fizetjük vissza azt a pár 10.ezer miliárd ft-ot amit felvettünk?

szimija 2014.01.23. 16:59:23

@Sexual Harassment Panda:
Na hoppá!Te kis huncut,hát te is olvasod!
A Kuruc-Info kicsit olyan mint a ValóVilág:
utálják,szarozzák,mégis nézik!!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.23. 16:59:36

@Bafana: Svájcban nem volt szovjet uralom és gazdag országokkal van/volt jól menző gazdasági kapcsolata. Norvégia az olajkincs kiaknázása előtt nem volt éppen egy átlagon felüli fúdegazdag ország...

Amatőr 2014.01.23. 16:59:37

@Sexual Harassment Panda: ""...de én nem voltam kommunista – így nem szóltam semmit."

Na, ez például hiba volt! Meg kellett volna kérdezned, hogy segíthetsz e!

Sexual Harassment Panda 2014.01.23. 16:59:40

@Conchobar: Én azt értem, és támogatom, de a jobbik el akar fordulni aurópától, ha kilépünk akkor ez megszűnik.
A keleti nyitás, nyugati tartással ninxócsen semmi bajom.

szvsz 2014.01.23. 17:00:00

@Sexual Harassment Panda: Ezt megint csak te mondod. Senki sem akarja, hogy hazagyere, ha neked ott jó, hát én nem irigylem tőled, biztos rászolgáltál. BTW, ilyen mentalitással inkább maradj ott.
Csak nem kéne köpködni és gyűlölködni úgy, hogy fingod sincs a dolgokról.

nyomasek 2014.01.23. 17:01:26

@Amatőr: Ha valaki kettős állampolgár, akkor mikor melyik ország számára hoz kedvezőbb döntéseket? A képviselő az adott ország érdekében van ott ahol. Egyszerűen nem fér bele egy másik érdekcsoport képviselete, ilyen egyszerű ez.

Sexual Harassment Panda 2014.01.23. 17:01:32

@szimija: Már mondtam, a jobbikra szükség van!
Csak ne adják elő hogy ők aztán mindenkit elszámoltatnak, ha a fideszel szűrik össze a levet.És a fidesz se okádja a "mindenkit megvédünk, zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben" szöveget.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.23. 17:03:18

@♔batyu♔: A politikában érdekek és nem barátok vannak. És amíg kis hazánknak iknább érdeke ehhez a gazdaásgi csaporthoz tartozni, addig az ember talán ne verje az asztalt, hogy "köcsög Eu" meg "szemétzsidó USA"...

Sexual Harassment Panda 2014.01.23. 17:03:43

@szvsz: Milyen mentalitással?
Hogy számonkérem egy párttól amit mond?
Hogy dolgozok mint állat, adót fizetek?Ez akkora probléma?Akkor inkább téyleg maradok.

♔batyu♔ 2014.01.23. 17:05:14

@Sexual Harassment Panda: Eu tagságunk előtt is kb. hasonló volt az arány. Egyébként ha kilépünk, egész nyilvánvalóan ez a hatalmas exportkényszer is csökken.

Miből fizetjük vissza az adósságainkat: Millió alternatíva van még a tankok előtt.

Az egészen nyilvánvaló, hogy munkával ezt lehetetlen visszafizetni, tehát efelől tökmindegy, EU tagok vagyunk, vagy sem.

Amatőr 2014.01.23. 17:05:17

@nyomasek: "Egyszerűen nem fér bele egy másik érdekcsoport képviselete, ilyen egyszerű ez. "

Ha Neked nem fér bele, akkor ne szavazz rá!
Ha meg a többség mégis megválasztotta, akkor azt vedd tudomásul. Lehet, hogy Te tévedsz ezegyszer.

Ilyen egyszerű.

Conchobar 2014.01.23. 17:05:54

@Szelid sunmalac: "Es ehhez teljesen felesleges azt mondani, hogy cigany, vagy nem cigany. Ha csak igy, parhuzamot vonsz a ciganysag es a bunozes kozt, akkor azzal minden hasonlo elvet is elfogadsz" - Rendben van, ne társítsuk a cigányságot a bűnözéssel. De akkor mivel társítsuk. Mi jellemzi őket? Maradandó szakrális vagy gazdasági építményeket nem hoztak létre (manapság is érdemes megfigyelni, hogyan építkeznek). Államot sehol, soha nem hoztak létre. Gazdasági tevékenységet (állattenyésztés, földművelés, ipar, kereskedelem) nem folytattak. Évszázadokon át vándoroltak, csavarogtak, éltek egyik napról a másikra

♔batyu♔ 2014.01.23. 17:06:08

@molnibalage: Ezt az én hsz.-emben hol is olvastad?

Ha pedig másnál olvastad, talán válaszolj annak.

Laciii 2014.01.23. 17:06:18

@Sexual Harassment Panda:
Az a baj, hogy nem azt kéred számon amit mondott, hanem azt amit te gondolsz, hogy szerinted mondani akart.

♔batyu♔ 2014.01.23. 17:07:22

@Conchobar: Nem érted. Kizárólag a magyarok és a holokauszt között lehet párhuzamot vonni.

Kik a felelősek a magyar zsidók haláláért? A magyarok.

Conchobar 2014.01.23. 17:08:00

@Sexual Harassment Panda: "Én azt értem, és támogatom, de a jobbik el akar fordulni aurópától, ha kilépünk akkor ez megszűnik" - Dehogy szűnik meg. Svájc meg Norvégia nem európai állam?

Sexual Harassment Panda 2014.01.23. 17:08:37

@Laciii: szóval szerinted én fújom fel az egészet, és alaptalan az aggodalmam az említett koalíció miatt.

Orván Biktor 2014.01.23. 17:08:39

@Szelid sunmalac:
Ácsi! Egy szóval nem mondtam, hogy csukják le az összes cigányt. Én azt írtam, hogy előítéletes vagyok velük szemben.
A szoci érával meg ne vonj párhuzamot, mert fele ennyi gond nem volt a cigányokkal, mint ma.

Syphillis 2014.01.23. 17:10:53

@♔batyu♔: Na jó, hát Gyurcsány már bizonyított. Megmutatta, hogy amiröl azt gondoltuk manapság már nem történhetne meg, az igen is megoldható. Csak a megfelelő ember irányítása kell hozzá.

Sexual Harassment Panda 2014.01.23. 17:11:41

@Conchobar: Már soxor leírtam, Svájc, és Norvégia nem tagja az eunak, de rengeteg szerződés köti őket.Tagjai a közös piacnak.Tagjai a schengeni övezetnek.Szabad a munkavállalás eu-s országokban, és viszont.Nem tagok, nem szólnak bele az eu-s dolgokba, nem fizetnek tagdíjat, nem is kapnak semmit.
Nem mondják meg merre görbüljön az uborka.
De nekünk nincs olajunk, és nincs olyan bankrendszerünk mint svájcnak.
Egyszer, mintha a jobbik is ezt a formációt javasolta volna, csak azt nem mondták meg hogy hogyan.

♔batyu♔ 2014.01.23. 17:12:40

@Orván Biktor: A cigányokkal szemben mindenki előítéletes. Ha nem ez lenne, a cigánytelepek mellett és a cigányos házakban csupa liberális lakna, hiszen ha valahol alacsonyak az árak, akkor ott igen.

Laciii 2014.01.23. 17:13:25

@Sexual Harassment Panda:
Nem tudom hány éves vagy, de képzeld el jóval az EU tagság előtt voltak már itt multik és mentek ki az emberek külföldre dolgozni.

Steve123 2014.01.23. 17:14:18

@Bafana: "Nem akarok a pontokon végigmenni"

Pedig pont ez a cél. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.23. 17:16:07

Ha a hat tulajdonságon végigmegyünk, nem marad olyan párt vagy politikus, akire szavazhatnánk...

Bobby Newmark 2014.01.23. 17:16:59

@Bafana: Mindenki normális, értelmes embernek tartja magát. A muszájkabátban ücsörgő Jézus is azt gondolja, hogy az egész világ a hülye. Ez nem érv.

Látszik ez abból, hogy az értelmességgel nincs összhangban, hogy teljes mellszélességgel támogatod a rezsicsökkentést, ami még legjobb esetben is csak annyiról szól, hogy nem a jobb zsebedből veszik ki a pénzt, hanem a balból.

Conchobar 2014.01.23. 17:18:31

@Sexual Harassment Panda: "De nekünk nincs olajunk, és nincs olyan bankrendszerünk mint svájcnak" - Az olajjal nem tudunk mit tenni. De ami a svájci bankok szerepét és súlyát illeti, nem utolsósorban éppen annak köszönheti, hogy Svájc megmaradt semlegesnek (az 1800-as évek elejét kivéve) több évszázadon át. Nem csatlakoztak semmiféle tömörüléshez. Mi viszont állandóan tökig beültünk valamelyik hatalom ölébe (hol Bécs, hol a náci Berlin, hol a bolsevik Moszkva, hol meg Brüsszel-Washington)

Sexual Harassment Panda 2014.01.23. 17:18:47

@Laciii: Hogyne!Az orvosok, mérnökök, jól képzet szakemberek valóban ki tudnak majd menni ezek után is, de sokkal nehezebben.Olyan nem lesz, hogy kiköltözöl Berlinbe mert úgy döntesz.
A multik meg szépen áttelepülnek 100 km-el arrébb, mivel körülöttünk mindenki uniós ország.
HA nem leszünk tagjai a vámúniónak, a termékeinket vám sújtja, és ez megdrágítja az árukat, így nem lesz versenyképes.
A multik jelentős része, pl Audi, Mercedes, stb szépen odébbállnak.Ki a fasz ad majd munkát azoknak az embereknek?Ezek a rohadt multik, és az export adja a javát a pénzünknek.És az eu-ba megy a cuccok 85%-a.

Bobby Newmark 2014.01.23. 17:20:51

@Conchobar: "Maradandó szakrális vagy gazdasági építményeket nem hoztak létre (manapság is érdemes megfigyelni, hogyan építkeznek). Államot sehol, soha nem hoztak létre. Gazdasági tevékenységet (állattenyésztés, földművelés, ipar, kereskedelem) nem folytattak. Évszázadokon át vándoroltak, csavarogtak, éltek egyik napról a másikra "

Ezt mondjuk majdnem pontról pontra elmondhatod a nomád ősmagyarokról is...

Steve123 2014.01.23. 17:20:53

@panaszmuki: "Ha ezt a 7 pontot _bármelyik_ párt teljesítené, arra szavaznék..."

Te érted a dilemmámat. :)

Szelid sunmalac 2014.01.23. 17:21:33

@Orván Biktor: Akkor megsem a "ver" szamit. Ha pedig nem az, es rossz iranyba tudtak valtozni a dolgok, akkor a jo iranyba is tudnanak ugyebar.

avocado_ 2014.01.23. 17:25:34

@Conchobar: Mi a szarért kéne társítanod bárki bármivel? Miért nem jó neked ha egynénenként ítéled meg az embereket nem a származása alapján?

Steve123 2014.01.23. 17:29:18

@♔batyu♔: "Aláírom persze, hogy így sokkal gazdaságosabb, csakhogy a te munkád valamikor épp a többletből volt meg."

Vagyis akik hatékonyabban termelnek azokat nem szabad beengedni? Nem az lenne ésszerűbb, ha mi is próbálnánk hatékonyabbak lenni?

Bafana 2014.01.23. 17:30:09

@Bobby Newmark: Jogos a mondandód Jézusról :)) ! Viszont hozzátettem, hogy nem vagyok fideszes, tehát a többi adóemelések köpködése majd másik fórumon következik. De én csakis kizárólag a rezsicsökkentésre mondtam, hogy az egy jó intézkedésük volt.

Conchobar 2014.01.23. 17:33:02

@avocado_: "Miért nem jó neked ha egynénenként ítéled meg az embereket nem a származása alapján?" - Mert egyénenként is ugyanaz fogja őket jellemezni, mint csoportként/csoport tagjaiként. Még akkor is, ha lesznek köztük disszidensek, akik tudnak és akarnak szakítani évszázados hagyományaikkal és kultúrájukkal (a kultúrát tágabban értelmezve, mint zene és tánc)

Bobby Newmark 2014.01.23. 17:34:33

@♔batyu♔: Ha azzal hazudjuk magasabbra a foglalkoztatási adatokat, hogy drágán szar fogkrémet gyártunk, ami a kutyának sem kell, akkor inkább legyen magas a munkanélküliség. Mert akkor az legalább kívülről is látszik, és esetleg valaki tesz ellene valamit, ha más nem, idehoznak egy gyárat, ahol szarérhugyér gyárthatsz valamit, amire legalább szüksége van a világnak.

Mert azzal nagyon szépen lehet foglalkoztatási statisztikát javítani, hogy délelőtt ásunk egy gödröt, délután meg betemetjük, csak ki az az elbaszott idióta, aki ennek örül?

♔batyu♔ 2014.01.23. 17:38:17

@Steve123: Nem értetted. Amit régebben rád költöttünk, azt ma a multi elviszi. A fogkrém ugyanis neked, nekem nem lett olcsóbb, az előállítása, logisztikája lett olcsóbb.

Persze millió termékkel van így és azt nem is kalkuláltam bele, hogy a minősége is lehet változó (Kelet Európában szarabb).

Tudtad, hogy a Zalából kivitt fát ugyanott 30-szoros áron vásároljuk vissza? Persze extrém, de van még így pár dologgal, ha nem is 30X áron

Bafana 2014.01.23. 17:39:18

@Szelid sunmalac: van több speciális bűnelkövetési mód, ami egy bizonyos jól behatárolt csoport "használ". Egy "magyar" besurran, ellop. De egy cigány mellette falkában jár és agyonveri még a védekezésre képtelen idős embert is. Az aránytévesztéssel van a baj. Tanulságos eset, érdemes végigolvasni, majd továbbadni:

arkanoid.hu/stuff/T/20080225-kabellopas.pdf

Szóval az arányosság, ami a cigánybűnözést cigánybűnözéssé teszi, és nem a bőrszín!

Bobby Newmark 2014.01.23. 17:39:56

@Bafana: Igen, és pont azt vitatom, hogy nem volt az. Továbbá nem ragadhatsz ki egyetlen intézkedést, hogy az jó volt, ha az utána egyenes következményeként féltucat rosszat von maga után.

Ez olyan, mintha az ismert viccben jó intézkedésnek tartanád, hogy Hitler hazaengedi a táborból a zsidók felét, és elhanyagolnád azt az apróságot, hogy vízszintesen feleznek...

♔batyu♔ 2014.01.23. 17:41:29

@Bobby Newmark: Ez nem így működik, mert a fogkrém nem szar. Itt csak arról van szó, hogy van két fogkrémgyárunk és a vám miatt a külföldi fogkrém még drágább, tehát inkább a magyart veszed.

Ergo, neked is kell előállítani.

Viszont ha eltörlöd (sok helyen) a vámokat, a multi nagy központokat hoz létre, amivel megöli a többit. Sőt tudatosan is lenyomja az árakat, hogy a belső vertikum kihaljon. Vagy megveszi a gyárat és lerombolja. (Nálunk mindegyik előfordult).

Bafana 2014.01.23. 17:47:41

@Bobby Newmark: Igazad van, de az egész Gaudi "beszólásából" indult ki. Tehát Gaudinak nem csak egy rövid, frappáns odamondásra futotta. Szerinted meg be kellett volna olvasni a Fidesz igéreteit kb. 2-3 mp alatt? Tudod, egy poén nem poén, ha nyúlik...

Bobby Newmark 2014.01.23. 18:25:08

@♔batyu♔: Tehát miután mesterségesen eléred azt, hogy a külföldi fogkrém drágább legyen, mint a magyar fogkrém, gyártod tovább a magyar fogkrémet, ugyan drágábban, mint a külföldi, tehát exportálni nem tudsz belőle, de legalább a magyaroknak mindkettő drága. Cserébe szerencsére van egy szarul működő gyárunk, ami foglalkoztat néhány száz embert. Igazán nem ár ezért az, hogy minden magyarnak drága a fogkrém!

Aztán meg csodálkozol, ha véletlenül mégis csődbe megy a gyár a picsába, mert a rohadt magyarja nem hajlandó drágán megvenni a szart, hanem inkább becsempészi Szlovákiából az olcsóbb külföldit.

Mondd csak, te Matolcsynál végeztél valami gazdasági kurzust, vagy mi a faszom?

calamites 2014.01.23. 18:36:14

Kire is szavazzunk?

fidesz? soha
mszp-dk-eggyütt? soha
jobbik? soha

apró pártok?????

melyik nem fog behódolni sehova, és melyik lesz parlamenti párt?

Argus 2014.01.23. 18:36:22

@Bafana: Szerinted a kurucinfó a hiteles.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.01.23. 18:39:55

@♔batyu♔: sohasem fogom megérteni a fajtádat. Miért szégyelled, hogy náci vagy, ha a nézeteiket oly büszkén hirdeted?

Larry Silverstein 2014.01.23. 18:49:12

Ha a Jobbik terrrorista szárnya esténként hülyére verné a ballib újságírókat és egyéb zsidó médiageciket, meg a szoci politikusokat, ingyenélő cigányok putrijait gyújtaná fel simán szavaznék rá.

Operett nácikra viszont semmi szükségem.

chepunk 2014.01.23. 18:53:49

A legnagyobb probléma az, hogy a Jobbik legfőbb médiája ugyanúgy avgy ocsmányabbul hazudik, mint az általuk "cionistának, libsi szemétnek stb." hívott sajtó. A rajongók meg olyan sötétek, hogy megünnepelték, hogy nagyputyin bezáratta az orosz Mekdodókat. Persze álhír volt aminek bedőltek, ahelyett, hogy bepötyögték volna, hogy mcdonalds.ru/... Ugyanígy jártak a Moszkvában nem volt hanuka hazug hírükkel is, ahelyett, hogy utánajártak volna. A kérdés az, hogy mért nyomják ennyire akár ordas hazugságokkal is a ruszkikat az orrunk alá? Mit várjunk ettől? Ráadsául a ruszkik a sáros lábukat sem törölnék beléjük, mint fasiszta pártba, sőt rettentő példának hozzák fel az orosz kormányoldalon is őket, ha be kell szólni az EU-nak... Ráadásul mit tesznek ezzel a "iszlám menti meg a világot" kijelentéssel amikor az iszlám egy jelentős része, pont a ruszki szerelmeiktől akarja megmenteni a földjüket?

Szerintem a Jobbik nem is "nemzeti" párt. Attól senki, se párt, se személy, nem lesz az, hogy darutollat tűzött a seggébe! A Jobbik saját szentimentális álmai és összeesküvés elméletei alapján politizál, és ezzel mélységbe taszítaná az országot. Egy iszonyú "mucsai" párt.

Tudomásul kéne azt is venni, hogy Magyarország soha nem szólhat a közelébe sem a nagyhatalmak politikájának. Még akkor sem, ha az erős legények közül, mint egy faluszéli ribanc hol ehhez, hol ahhoz simul, az alapján, hogy épp milyen ajándékot vár, vagy ki rúgott épp bele utoljára a kis mitugrász fruskába...

gmower (törölt) 2014.01.23. 18:56:32

Hát akinek Bajnai egy pillanatig is hiteles volt, az egy valami elképesztően durván furcsa álomvilágban él :) A Jobbik egy nacionalista, kicsit naív párt, amelynek sokkal inkább helye van a magyar Parlamentben, mint a náluk jelentősen szélsőségesebb kommunista utódpártnak, vagy a csődbe vitt, majd új néven feltámasztott szintén rettenetesen szélsőséges SZDSZ-nek. A Jobbik a szó mai értelmében egyáltalán nem náci, vagy rasszista. Nyilvánvalóan egy valóban nemzeti, nacionalista párt a saját nemzetének érdekeit jóval a többi elé helyezi, amiből egyenesen következik, hogy nem lehet szovjet, európai, vagy bármilyen unió párti, nem lehet globalista, nem lehet bevándorláspárti. A külföldi érdekeket is képviselő politikai ellenfelek ezt persze nácizmusnak, rasszizmusnak állítják be, hogy a választópolgárban azt az érzetet keltsék, hogy rájuk szavazni ciki. Ezt bizony jól is csinálják, nagyon kevesen vállalják nyíltan politikai beállítottságukat, ami nevetséges módon a nagy demokráciában igencsak a komcsi időket idézi.

Ezért nagy szerencse, hogy a választások titkosak. A fülke magányában a válastópolgár őszinte lehet magához, és legalább négyévente egyszer anélkül nyilváníthatja ki a valódi véleményét, hogy félnie kellene attól, hogy emiatt hátrány éri. Aztán a fülkéből kilépve visszakerül a PC álarc...

gmower (törölt) 2014.01.23. 19:09:32

@chepunk: A kishitűség egyetlen célállomása a rabszolgasors. Akár egyetlen ember is képes a történelem más irányba terelésére, persze csak az olyanok, akik nem a "merjünk kicsik lenni" tanban hisznek.

fritoz222 2014.01.23. 19:21:55

Ha látnék jobb alternatívát, nem a jobbikra szavaznék. Addig meg ez van.

==T== 2014.01.23. 19:54:05

@MACISAJT: Ausztria ellen egy politikai hecckampány volt, érdemi eredmény nélkül.

Bobby Newmark 2014.01.23. 20:14:53

@chepunk: "A Jobbik saját szentimentális álmai és összeesküvés elméletei alapján politizál, és ezzel mélységbe taszítaná az országot."

Az a baj, hogy ezzel sajnos létező igényt elégít ki. Hihetetlen mennyiségű összeesküvéshívő balfasz termelődött ki az elmúlt években.

Nehéz idők elé nézünk.

Bobby Newmark 2014.01.23. 20:19:33

@gmower: Jaj, ne röhögtesd már ki magad ezzel a kurvagáz mártírkodással!

Kifejezetten röhej, amikor egy antidemokrata párt azzal jön, hogy ő el van nyomva. Aki másoktól venne el lehetőséget, hogy beleszóljon a politikába, az ne rinyáljon, amikor elveszik tőle a lehetőséget, hogy beleszóljon a politikába.

Kicsit meg vagytok kínálva a saját főztötökkel, aztán itt vernyogtok, hogy nem ízlik.

Kibaszottul szánalmas...

nyomasek 2014.01.23. 20:25:46

@Amatőr: "Ha Neked nem fér bele, akkor ne szavazz rá!
Ha meg a többség mégis megválasztotta, akkor azt vedd tudomásul. Lehet, hogy Te tévedsz ezegyszer."

Fából vaskarika barátom, mert az állampolgárság, ha kettős, ha nem, nem közérdekű adat, tehát fingod sincs milyen állampolgárságú emberek ülnek a választott képviselők között.

nyomasek 2014.01.23. 20:37:18

@nyomasek: Sőt, ténykérdés, hogy nem tudhatod meg, milyen állampolgárságú emberek vezetik az országot.
Ezzel az erővel az is elképzelhető, hogy nem is magyar állampolgárok ülnek a törvényhozásban, ráadásul semmiféle eszköze nincs a választópolgárnak hogy ezt megtudja. No comment, ilyen ország a mesében sincs.

Sexual Harassment Panda 2014.01.23. 20:37:41

@Bobby Newmark: Ja, nekem még az tetszik, amikor két zsidózás, és egy büdöscigányozás között épp a keresztény értékekre hivatkoznak!
Pont azt mondtam mait te is, mindneki addíg meneküljön innen amíg lehet.
A csodálatos fidesz-jobbik koalíció majd elintézi az ország sorsát.

Jorgos Vadefakisz 2014.01.23. 20:43:28

Steve123! Akkor örömmel nyugtázom, hogy ezek szerint, Te a DK-ra, azaz Ferire fogsz voksolni - de legalábbis szeretnél, tudat alatt! :)
Derék-derék!
Azért, gondolkodj még egy picit Vonán, meg a 7. pontján. :-)

Bobby Newmark 2014.01.23. 20:49:09

@Sexual Harassment Panda: Na mondjuk a kimondott és reklámozott keresztény értékek mindig is homlokegyenest mentek szembe a tetteikkel, úgyhogy én ezen nem vagyok meglepődve annyira. Kereszténységre mindig is jellemző volt a xenofóbia, meg a más vélemények elpusztítása, szal szerintem ez igazából teljesen profilba illik.

Ja, hát persze a keresztény tanításokkal szembe megy, de ez vallásoknál megszokott. Iszlám is a béke vallása papíron...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.23. 21:10:30

A Jobbiknak el kéne érni, hogy szalonképessé válljon Európában.

Hiába tudjuk, hogy az országot lejárató hazai ballibek aknamunkájának köszönhetően nácizzák úton útfélen, és tagadják meg a belépését országokba a tagjainak, ha ez megtörténhet.

Ha nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani az ellenkezőjét a hazugság cunaminak.

Egy az EU-ban még útszélen se megtűrt párt kormányzása, az ország útszélre sodrásával egyenértékű.
Lásd Heider estét Ausztiában.

2014.01.23. 21:21:25

@chepunk: A jobbik egy kesztyűbáb, laza fidesz láncon.
Aki közelebbről látta-hallotta mi történt 2006ban, pontosan érti ezt a mechanizmust.

Ebbe a "leválasztott kesztyűbe" töltötték ami vállahatatlan vagy annyira archaikus, nevetséges, utópisztikus, naív, durva, kirekesztő, stb, hogy végképp lehetetlen nemhogy kettős, de még 3szoros kimagyarázássala is egy eu ország tömegpártjának ideológiájává tenni.

A jobbik egyben szelep is, összegyüjti, levezeti, kezelhetővé, figyelhetővé, felhasználhatóvá teszi a szélsőséget, a nemzetiségi, kultúrális, stb feszültséget, mintegy politikai mederbe tereli mindazt, ami egyébként hosszutávon robbanásig feszülhetne

Alapjaiban égethetné fel az egész országos politkát, akár szó szerint is lánba borulhatna minden, amit nyilván a gengszerváltás hazug örökségéből 25éve nettú hasznot húzó réteg és folyamatosna a társadalmon élősködő "elit" csoportok legkevésbé sem kívánnak.

Azt nagyon jól megláttad, mi a baj az országgal, ugyanaz mint minden lejtőre került emberrel, indivídummal is. Önazonossági, önismereti problémák, a sértettség és mellőzöttség tudata, a saját sorsot elfogadni képtelen, igy persze változ(tat)ni is gyenge és lusta attitűd.

Sosem voltunk hajlandóak tudomásul venni, hogy kis ország vagyunk, és már az is maradunk, örökre.
Ebben a helyzetben kelleen a képességeinket ujragondolni, fejleszteni, helytállni, politizálni.

Mint az öreg koldusasszony, aki felveszi hajdanvolt grónfői ruháinak romjait, és megboldogult férje oszló csontvázával él, koszban és bűzben, mert bejárónőre nem tellik, de ő nem fog ugyan alantas dolgokka lfoglalkozni.

Igy tengünk lengünk itt a hajdani nagymagyar államiság szánalmas és kollektiv pszichotikus állapotig begyöpösödött maradékaival a 21.században.

Vannak sikeres kis országok, vannak-voltak sokkal elnyomottabb, megalázottabb, kiirtottab nemzetek is, aki mára lassan többre vitték mint mi, s ezen a problémán bizony nem fog segíteni sem a jobbik, sem a fidesz, sem jelenlegi politikai rendszer-politkai elit egyik prominense és pártja sem.

Valóraváltógép 2014.01.23. 21:25:42

Józan ész???!!! Józan ésszel el sem kezdesz gondolkodni ezen... a Jobbik rossz, értem? Majd akkor szavazz rájuk, ha a hőbörgés olimpiai szám lesz. Akkor nyerők lesznek. Addig öngyilkosság.

Ha megpróbálsz megölni, elverem a seggedet. :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.23. 21:29:44

@mioporfeszosz:

Te hülye vagy..

A Jobbik, ahogyan a MIÉP is, ahogyan minden szélsőséges párt, rendre és kivétel nélkül az MSZP kormányok alatt erősödnek és élik világukat.

Teszem azt a várban tartandó februári nácifelvonulást csak az MSZP engedélyezte 7 éven keresztül (Bajnai 2010-ben nem), a Fidesz egyszer sem.

Orszag 2014.01.23. 21:33:42

@avocado_: Csak szólok, hogy a cigánybűnözés kifejezést a magyar rendőrségi szaknyelv is használta, noha nem csak etnikai, hanem módszert jelölő értelemben. Olvasd el a Bűn az életet Moldovától.

Egyallampolgar 2014.01.23. 21:44:47

Kettősállampolgárság?? HAHA ez a hülyék cumija Orbántól. MSZP beletörődéssel. Valaki mondja meg mi a köze az etnikai hovatartozásnak az állampolgársághoz. Azon kívül, hogy esetekben azonos kultúra felé mutat? Te jó ég azt hittem ezt lezártuk 2004-ben.

A józan ész sosem lesz a Jobbik kenyere. Félelmekből és tájékozatlanságból eredő hisztiken lovagolnak. EUfóbia, homofóbia. Infantilisek.

Valóraváltógép 2014.01.23. 21:47:43

@Dr.Betépett felhasználó: Te akarsz a jobbikra szavazni, és én vagyok hülye? :) Mégis, szerinted mi lenne, ha eszementék nyernének?
Azt leszámítva, hogy én másnap elköltöznék Izraelbe.

Valóraváltógép 2014.01.23. 21:50:01

@Egyallampolgar: Ebben én nem vagyok biztos. Amikor már azt hiszem hogy teljesen hülyék, lépnek valami okosat... mondjuk eleve a létezésük is probléma.

Próbáld ki, hogy elmondod a munkahelyeden a Jobbik programját, a saját véleményedként. Úgy fognak kibaszni, mint macskát szarni. Ezeket meg beültetik a parlamentbe. Hát nem érdekes ez? :)

2014.01.23. 21:50:51

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ez is a hazai mindent összekuszáló álpolitikai katyvasz eredménye.

A hazai egyáltalán nem baloldali "baloldalnak" égető szüksége van a szélsőségre, annak mindennapi megnyilvánulására, csak igy tudja az átlagbirka szemében legitimálni saját eltorzult liberális szellemi-szub-elitista (hibásan artikulálva "bőcsész") politikáját, amit nettó masirozó fasizmusal szembeállitva lehet csak valamiféle ellenpólusnak,egyfajta csinált baloldaliságnak felfogni.

Látszik is, hogy a "jobb oldal" hatalomrakerülése után mi is történt? Kádár csettintene, olyan közbeszéd, törvénykezés, szuszocialista intézkedések, központosítások, s folyamatos ásziai-szláv-orosz-posztszovjet közeledés, immár gazdasági és enegetikai-stratégiai értelemben is.

Az lehet, hogy én hülye vagyok, csak éppen nincsen olyan, amit nem pofáztam el 5 évre előre, és jé, hát nem bejön sorban.

Pedig nem vagyok sem látnok, sem géniusz, csak tudni kell 3 alapvető dologt:

1. nincs uj a nap alatt, s minden megtörtént már
2 igy vagy ugy, ezer év alatt birodalmak létesültek és estek szét

3 s nem ezt a zsebkendőnyi kupit, hanem világot kell tekinteni, ami itt történik vihar egy pohár vizben, hiszti a biliben, egy kollektive szellemileg és társadalmilag is leépülőben lévő ország agóniája

(ami egyébként mindannyiunk kollektiv felelőssége és tragédiája, mert az ország mindannyiunk összessége..., még azok is "veszitenek" ezen, akik sikeres emberként, elsimert individumként hagyják el az országot, mert amig az ország ismert és elismert addig ők sikeres magyarok, ország nélkül sikeres senkik, hazátlan-sortalan ténfergők)

Valóraváltógép 2014.01.23. 21:55:18

@mioporfeszosz: Amúgy igen. De ha egy ország éppen lefelé épül, nagyra becsült véleményed szerint mit tehetne a vezetés? Eszet adni nem tud nekik...

2014.01.23. 22:11:17

@Valóraváltógép: Minden országot a vezetése épit le, vagy emel fel, a vezetés olyan mint az ország, de ez fordítva is igaz, az ország olyan lesz, ahogyan vezetik.

Ez kb olyan, mint a saját elmondása szerint "igényes ember" leszakadt öreg autója, ami bűzlik a csikktől, körbe van törve és üvölt a kipufogó, de az állapotot az anyagi helyzetével és szerény lehetőségeivel magyarázza, mit is tehetnék, meghát öreg, ez ilyen, stb..hát nekem ez jut.

De bagóra azé van pénz, recsegő torz nagyzenére meg kamukrómfelnire is van, elvinni egy ezresért a sarkon meghegesztetni a dobot vagy olajat cserélni, az nincs.

Na ebben a hasonlatban az ország vezetés az autótulaj(sofőr, döntéshozó), az autó az ország.

Az "eszet adni" megint egy érdekes kérdés, kicsit közelebbről ismerve a hazai oktatás társadalmi helyzetét és "megitélését" őszintén csodálkozom, honnan is kellene a 20 év mulva az "ország gerincét" alkotó generációnak meríteni ezt az "eszet".

Valóraváltógép 2014.01.23. 22:17:10

@mioporfeszosz: "Minden országot a vezetése épit le, vagy emel fel, " Jaj ne már, ez olyan érvelés, mint amikor arra hivatkozol, hogy valaki genetikai okokból lesz buzi. :) Kényelmes, megnyugtató, és a saját felelősséged alól felmentő, de attól még baromság.
Ha lefelé épülsz, az bizony a te hibád. Hány leépült vezetőt látsz? Egyet sem? Nohátakkor.

A hozzászólásod többi részével egyébként egyetértek.

A hazai oktatás helyzetét illetően, amíg nem mondjuk ki szépen és nyíltan hogy a körülajnározott pedagógustársadalom kontraszelektált, selejtes tudású, kétes emberi minőségű inkább ártó, mint valamit segítő véglények összessége, és nem akarunk ez ellen tenni is valamit, sok javulásra nem érdemes számítani.

stim 2014.01.23. 22:30:42

kimaradt szempontként a kellő mennyiségű szakértő a kormányzáshoz. Az, hogy valaki azt mondja a beszédében, hogy vannak szakértők (alvó egyetemen tanító ügynökök!) csak nem merik vállalni, hogy a Jobikhoz tartoznak az egy vicc. Vagy vannak és látom őket vagy nincsenek. Ennyi. Az érvrendszer, a hozzáállás, a nemzetközi folyamatokra való érzékenység inkább a hiányukat mutatja mint a meglétüket. Utcai harcos szinten kommunikálás nekem nem meggyőző.

2014.01.23. 22:52:12

@Valóraváltógép: Ugyanezt a panelt elsütheted politikustol kezdve orvoson, bíron, rendőri vezetőn át mindenkire.
Na ez itt a gond.

((És ezt nem azért, mert pedagógus lennék, vagy annyira rajonganék értük..))

Nem az a gond, marinéni a hetedikről hova ixel, vagy mennyi nyugdijat akar, ő oda ixel amit elétesznek.

Marinéni németben, spanyolban, olaszban, mindenhol csak egy marinéni, plebs az mindenütt van, sehol nem atomfizikusok és rakétatudósok alkotják a társadalom többségi tömbjét.

Ugyanakkor az atomfizikusok, rakétatudósok és egyéb korszakos zsenik nem csak ugy odaesnek az égből, hanem bizonyos képzés, szellemi műhelyek, történeti és módszertani "eszköztár" mentén kerülnek "kiválasztásra" és "kiemelésre", képzésre, a modern társadalmakat nem a proletáriátusuk szinvonala teszi tönkre vagy emeli fel, hanem az elitük és annak gyökereinek megfelelősége vagy éppen totális alkalmatlansága.

Naponta látom mi megy "odafent", mi van mikor megjön az ............ micsoda felhajtás, emléktábla, gratuláció, koccintás, himnusz, szalagvágás, taps, unalmasan illedelmes és elcsépelt avittas betegesen visszamaradott és patetikus gondolatok...

S mennyire nincsen emögött semmiylen szinten semmi, nem géniuszok vagy lánglelkű hazafiak, még egyszerű szellemi jómunkásemberek sem.

Semmik, senkik, egymást és magukat felszopó, feltornázó, féltudásu nullák ülnek "odafent", nem csak a bársonyszékekben, minisztáriumokban, parlamenti padsorokban, de a szekértői poziciokban, a bírói pulpituson vagy az egyetelmi katedrán ugyanez a tömegjelenség figyelhető meg.

A társadalmat a hatalmasai, vezetői, döntéshozói, szellemi és politikai irányítói határozzák meg, a kötött palettáról látszólagosan szabad választás jó és ezt hasznosan kiegészítő dolog lehet, de önmagában teljesen céltalan és értelmetlen, egy nagy rendszer egyetlen eleme, amely önmagában még a demokrácia elemi gyakorlásának sem elégséges, megfelelő, vagy meghatározó eleme.

Választást lehet tartani a legsötétebb elnyomó rezsimben és a legzavarosabb emberevő törzsi tömeggyilkosok földjén, a "demokratikus" vagy "szabad" szót is oda lehet biggyeszteni, nem kerül semmibe, attol még nem lesz sem szabadság, sem demokrácia, sem jólét, sem jogbiztonság, sem más hasznos és előremutató vívmány.

Hawks 2014.01.23. 23:11:46

Nyugati nyitást akarok, meg demokratizálódást, skandináv szinten működő államot. Viszont a cigányokat rühellem. Kire szavazzak?

Valóraváltógép 2014.01.23. 23:18:35

@mioporfeszosz: Soha ennyi lehetőséged nem volt még képezni magadat, ha erre éreztél ingerenciát. A nagy részét már ingyen kapod, eléd is rakják, csak méltóztass a pici fejedbe belejenyomni. Csak éppen kellene valaki, aki késztetést érez rá. No ebből van hiányunk. :)

"Semmik, senkik, egymást és magukat felszopó, feltornázó, féltudásu nullák ülnek "odafent", nem csak a bársonyszékekben, minisztáriumokban, parlamenti padsorokban, de a szekértői poziciokban, a bírói pulpituson vagy az egyetelmi katedrán ugyanez a tömegjelenség figyelhető meg."

Ezt én nem látom ennyire sötéten. Viszont olyan tendencia tényleg van, hogy hitessük el a plebssel, hogy a vezetői semmivel sem különbek őnála. És ezt én károsnak érzem.

@Hawks: Hát már nem LMP?...

Valóraváltógép 2014.01.23. 23:19:45

@mioporfeszosz: "Választást lehet tartani a legsötétebb elnyomó rezsimben és a legzavarosabb emberevő törzsi tömeggyilkosok földjén, a "demokratikus" vagy "szabad" szót is oda lehet biggyeszteni, nem kerül semmibe, attol még nem lesz sem szabadság, sem demokrácia, sem jólét, sem jogbiztonság, sem más hasznos és előremutató vívmány."

Éppen ezért értékelhetnétek jobban is, hogy itt ezek megvannak. :)

wallenberg8805 (törölt) 2014.01.23. 23:23:18

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Rasszista az, aki kivétel nélkül minden egyes zsidó, cigány ellen van, azért mert az illető zsidó, cigány. Mivel a Jobbik soha semmi rosszat nem mondott, nem tett egyetlen egy tisztességes, becsületes zsidó vagy cigány ellen, ezért semmi nem bizonyítja hogy kivétel nélkül minden egyes zsidó, cigány ellen van, azért mert az illető zsidó, cigány.

Ahol a Jobbik kormányoz települést (pl. Gyöngyöspatán), ott a törvénytisztelő becsületes cigányokat támogatják, a bűnöző cigányokat határozottan ellenzik, ez például bizonyítja hogy a Jobbik nem rasszista, mert ha rasszista lenne, akkor a törvénytisztelő becsületes cigányokat is határozottan ellenezné.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Hawks 2014.01.23. 23:27:29

@Valóraváltógép: nem láttam még a cigánybűnözés elleni javaslataikat. De amúgy frankón szavaznék Schifferre ha bevenné a csendőrséget a programjukba.

Valóraváltógép 2014.01.23. 23:36:54

@Hawks: Miért, létezik olyan, hogy "cigánybűnözés"?...

wallenberg8805 (törölt) 2014.01.24. 00:06:32

@Valóraváltógép:

Ha arra jársz, kérdezz meg járókelőket Miskolcon vagy Ózdon.

megasün 2014.01.24. 01:11:55

Vona agymosott ,mindenkit - aki nem jobbikos - utáló bandájára szavazni elég nagy ostobaság. Ezek még a sötét középkorban élnek.

Gerilgfx 2014.01.24. 02:23:51

eddig a jobbikra szavaztam, tüntetésükön is voltam már, de már nem vagyok a szimpatizánsuk, és nem megyek el szavazni.

-már csak újratárgyalni kívánják a viszonyt az eu-val - és nem konkrétan a kilépésért aligálnak.

-már nem akarják felmondani az államadósságot, csak ,,átütemezni''. mi a fasz?

-túl feminácik lettek (kémiai kasztrálás, hasonló baromságok)

-a jobbik szakmailag egy nagy nulla. teljesen mindegy, milyen szakmát nézünk, nem nagyon értenek semmihez. a híveik - kurucinfo-n kommentelők - olyan sötétek, hogy a szén a bányában feljönne tőlük. fogalmuk sincs a világ összefüggéseiről. az értelmiség pedig kihátrált mögülük (pont azért, mivel a jobbik kihátrált a saját elvei mögül)

a jobbik belesimult a politikai elitbe, nincs miért rájuk szavazni. nézegettem ezt a magyarhajnalt, de az meg nevetségesen gyenge kezdeményezés.

rámenős 2014.01.24. 05:09:51

@Gerilgfx: Ne keseredj el. Talán nem is baj a simulás. Ha kormányra kerülnek majd lehetnek keményebbek. Erre viszont nagyon kevés az esély. Addig nyugodtan rájuk szavazhatunk. Az országnak ez viszont tragédia lenne.
Pont a felsorolásból derül ki, hogy ilyen párt nem létezik és nem is létezett soha. Ezekkel a tulajdonságokkal nem lehet választásokat nyerni. Ezt a cikkíró is tudja.
Így csak egy országot lehet jól vezetni, de csak egy diktátornak. Régen ezért volt egyszerűbb a királyoknak. Őket vezetőnek nevelték, aztán vagy sikerült, vagy nem. Ha sikerült akkor jó volt az országnak.

Berzengő 2014.01.24. 05:10:36

@ Osiznteseg

Latod ez igaz!

Nyíltan orosz barátok (támogatás is jött ugye) most meg vissza nekik

___________
Bizonyítottan hatalmas orosz pénzek és befolyás a Jobbikban

hetivalasz.hu/itthon/a-jobbik-moszkvaban-a-titokzatos-kincstarnok-portreja-28277

______________
alfahir.hu/az_orszagnak_szuksege_van_paks_bovitesere

A Jobbik kezdetektől fogva támogatta a paksi atomerőmű bővítését, annak terve már a 2009-es programban szerepelt. A nemzeti párt azonban ellenőrző bizottságot és átláthatóságot kér – jelentette ki Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, aki -mint elárulta- korábban személyesen is találkozott a Roszatom magyarországi vezetőjével, így tájékozódott a részletekről.

mandro 2014.01.24. 06:34:42

@Sexual Harassment Panda:

Képzeld, jó, hogy nem jössz haza, mert akkor tényleg veszélyben lenne a demokrácia!

Bafana 2014.01.24. 08:00:12

@Berzengő: Fúúúúú, micsoda bizonyítékok. Seggre estem tűle. Számlák, utalások, bizonylatok. Tényleg az oroszok pénzelik, ha már az ezredik ember is állítja, akkor csak úgy van...
A paksi bővítést pedig nem csak a Jobbik, de minden párt támogatta!

Bafana 2014.01.24. 08:05:23

@Berzengő: De mondok még egy megdönthetetlen bizonyítékot az orosz pénzekre: A Jobbik több vezetője az iskolában tanult oroszul! De pszt, ne add tovább léccci!

zollerbá 2014.01.24. 08:10:06

Átfutom a 230 kommentet, a legfontosabbról, hogy a
Jobbik és az LMP is szeretné nyilvánosságra hozni az ügynök aktákat senki nem írt, pedig a tisztázásig nem lészen rendszerváltás.
Köztudomású a tájékozottabbak körében, hogy az első parlamenti képviselők kétharmada volt/van ügynök és jelentős részük ráadásul, amerikai, izraeli, orosz, román kettős ügynök máig!!!
1991-ben a Zétényi-Takács féle igen lightos igazságtételi törvényt sem a Fidesz, sem az MSZP nem szavazta meg, az SZDSz tartózkodott!

Vizilabda 2014.01.24. 11:02:31

Majd ha nem lehet a cigány szót hallani és ha Vona cigányozik, Novák nem fog rajta elégedetten mosolyogni.

Amatőr 2014.01.24. 13:28:04

@nyomasek: "Fából vaskarika barátom, mert az állampolgárság, ha kettős, ha nem, nem közérdekű adat, tehát fingod sincs milyen állampolgárságú emberek ülnek a választott képviselők között. "

Mielőtt választanál, kérdezz rá!
Engem egyébként nem érdekel! Ha jól végzi a munkáját (ilyenről egyenlőre még nem is hallottam), akkor tőlem lehet akár magyar-piréz is! :)

Gerilgfx 2014.01.24. 22:16:19

@rámenős: lehet választásokat nyerni, országot vezetni - demokratikus keretek között is, természetesen. az már egy más kérdés, hogy a jobbik ezt miért nem akarja, holott az eredeti elveik szerint valami ilyesmit szerettek volna.

hát mindegy, az én szavazatomról lecsúsztak.

rámenős 2014.01.25. 06:32:23

@Gerilgfx: Ez új nekem. Miért nem akar a jobbik demokratikus választásokat? Ez megint egy szokásos álhír?
Nálam még nem csúsztak le. még nincsenek nyerő helyzetben.
Csak én lettem diktatúra párti. Tudod már többször elsütöttem, hogy amikor megálltam a piramis tövében és felnéztem rá, egyből eszembe jutott a "demokrácia". Elgondolkoztam, hogy hány parlamenti ülésnek kellett eltelnie, hogy megszavazzák az építését. Nem véletlen, hogy a katonaságnál sincs demokrácia.

Valóraváltógép 2014.01.25. 13:46:46

@wallenberg8805: Megpróbáltam, de nagyon furcsán néztek, és odébb mentek. Szerintem nem beszéltek magyarul. :)

Valóraváltógép 2014.01.25. 13:48:54

@nyomasek: Hallgasd, ahogy beszél. A határontúliak egy jelentős része nem azt a magyart beszéli, amit mi, ő viszont ezt nem tudja magáról, vagy ha tudja is, inkább büszke rá, mint szégyelli. Vannak szófordulatok, amiből simán le lehet vágni, hogy merről szalajtották.

Valóraváltógép 2014.01.25. 13:50:50

@Sexual Harassment Panda:Az a baj tudod, hogy egy szájjal kétfelé szopni nemigen lehet. És tudják ezt a farok másik oldalán is. :)

Gerilgfx 2014.01.25. 19:45:47

@rámenős: ,,Miért nem akar a jobbik demokratikus választásokat? ''

félreértetted. nem így értettem. olvasd vissza a beszélgetést. az eredeti programjukat nem akarják teljesíteni.
süti beállítások módosítása