HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Nem OKÉ az ingyenes készpénz

2014.03.05. 15:22 Steve123

A populizmus nem zavar, amíg nem érint hátrányosan. Az ingyenes készpénz felvétellel is így voltam. Ha 150 ezer forintig ingyenessé akarják tenni a készpénzfelvételt, hát tegyék. Nekem világos, hogy semmi sincs ingyen, de sokan meg tudják magyarázni, hogy "nehogy már én fizessek, hogy felvegyem a saját pénzemet".  Mintha az automatákat ingyen adnák, ingyen javítanák, sőt még a biztosítást és a feltöltést is ingyen végeznék. Na, de a lényeg az, hogy eddig nem fájt az ingyenes készpénz felvétel. Igaz, hogy nem is profitáltam belőle sokat, mert én bizony szeretek kártyával fizetni. Különösen azóta, hogy a PayPass típusú kártyáknál nem kérnek kódot 5000 forint alatt. Mások viszont nagyon is szeretik a készpénzt. Elmegyek naponta egy ATM előtt, ott mindig állnak. A készpénzfelvétel után viszont a banknak tranzakciós adót kell fizetnie. Ezt valahogy be kell szedni. Mivel a közvetlen áthárítás tilos, közvetett módszert választanak. Itt kezd fájni a dolog.

Eddig az AXA bank nagyon kedvező választás volt. Lényegében ingyen volt számla és kártya is. Ráadásul náluk volt a legjobb a lekötetlen pénz kamata. A tranzakciós illeték, a bankadó megjelenésével szépen eltűnt minden pozitív tulajdonság. Az ingyenes készpénz még a korábbi számlatípusokat is teljesen megszüntette. Van helyette az OKÉ1, 2, 3, 4 számla. Hogy ez sokkal drágább, mint a korábbi számla, arról itt találsz információt. 

Természetesen a bank képes a rohadt paradicsomot is frissként eladni. Tájékoztató levelükben küldtek egy takaros táblázatot, amelynek az első sora csupa nullával volt kitöltve. Ez a számlavezetési díj. Persze, hogy csillaggal vagyis feltétellel. Hogy mennyi a díj, ha nem teljesül a feltétel, arról szemérmesen hallgatnak. Ahogy arról is, hogy mennyibe kerül a bankkártya havonta. Ugyanis már annak is van havi díja. Minek is egy szép táblázatot elrontani egy ilyen csúnya adattal. Az már az átverés határát súrolja, ahogy próbálnak meggyőzni arról, hogy náluk havi egy-két utalás ingyenes. Az már ne érdekelje a kedves ügyfeleket, hogy csak akkor, ha bizonyos összeg alatti a utalás. Isten veled Axa bank. Nem OKÉ az új számlacsomag.

Ezek után már zavar az ingyenes készpénzfelvétel. 

Untitled_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bank

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr135844601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása