HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Egy nagykövet látásmódja

2014.03.26. 07:48 Steve123

Tegnap egy nagykövet előadását hallgattam meg. Már kiállásában is határozottságot sugallt, amikor pedig megszólalt, akkor tudtam, hogy erre az emberre érdemes figyelni. Találkoztam már hozzá hasonlókkal, felső vezetők voltak jelentős cégeknél. Nem volt kétséges számomra, hogy ez az ember méltán került a pozíciójába, hogy megérdemli a fizetését. A nagykövet nem csak remek stílussal rendelkezett, hanem érdekes meglátásai is voltak. Ezt szeretném tovább adni. A hazájáról beszélt, elmondta, hogy miben rejlik a sikerük.

Te old meg a gondjaidat! Ne a szülők anyagi segítségére várj, ne a rokonaidat pumpold és főleg ne az államtól, egy másik adófizetőtől követeld, hogy rajtad segítsen, mert szegény, beteg, idős, hátrányos helyzetű vagy. Az állam abban tud csak segíteni, hogy a lehető legkevesebbet zaklat, biztosít egy stabil keretrendszert, és hagyja, hogy te, más emberek, a cégek megpróbáljanak érvényesülni.

Fordítsd a hátrányodat az előnyödre! A szükség lehet jó dolog is. Rábír arra, hogy változtass, hogy új dolgokkal próbálkozz. Ha nincs vagyonod, kapcsolataid, képzettséged, akkor itt az ideje, hogy elkezdj dolgozni értük.

Próbálkozz teljesen új ötletekkel! Ne te nyisd az utcában a harmadik pékséget, hanem valami teljesen különbözőn gondolkozz. Mi az ami hiányzik az embereknek? Hogy lehet ezt az igényt kielégíteni? A kezdet-kezdetén a bankkártya, a mobiltelefon és az internet is örültségnek hatott.

Ne fogadd el a nemleges választ! Az akadályok arra valóak, hogy leküzdjék őket, vagy még jobb, ha sikerül azokat kikerülni. Sajnálkozva néznek rád, a szüleid, a barátaid, a főnököd? Ők is csak emberek, ők is tévedhetnek. Győzd meg őket és a banki hitelügyintézőt, hogy a terved igenis életképes.

Ne félj a kudarctól! Gyerekként rengetegszer elestünk, de mindig felálltunk és utána próbáltunk ügyesebbek lenni. Ezt a képességet nem szabad elfelejteni. A kudarcok egyúttal tapasztalatok is. Tényleg azt várod, hogy neked minden elsőre sikerülni fog? Kockázat nélkül, nincs siker, de a kockázatban ott a bukás lehetősége is. Ezt meg kell tanulnod kezelni. Tanulj a hibádból és próbáld meg újból és újból.

Érdekes gondolatokat tolmácsolt a nagykövet. Sok ismerős van közte, de így együtt, az előadásmóddal kiegészítve nagyon hatásos volt. Vajon meg tudom fogadni ezeket a tanácsokat?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr295879305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.26. 13:52:18

és az mindegy is, hogy melyik ország nagykövete volt. tényleg jók a tanácsok.

.Gordon Gekko. 2014.03.26. 14:02:33

Ezt Orbán Viktor már régen tudja.

Szelid sunmalac 2014.03.26. 14:56:17

Uhum. Egy nagykovet beszel vallalkozasrol. Egy olyan ember, akinek a kapcsolatok kvazi az olebe hullanak. Ertem.

Szelid sunmalac 2014.03.26. 15:01:09

Ne haragudj, de volt dolgom epp eleg nagykovettel. A nagykovetek mind politikusok. Ez legalabb olyan szep tole, mint barmelyik politikustol, aki eleteben nem tett keresztbe egy fuszalat a versenyszferaban.

Szevasztok 2014.03.26. 15:39:20

@.Gordon Gekko.: "Ezt Orbán Viktor már régen tudja."

Nem iiiiis, az én apukám akkor is erősebb mint a tiéééd!

Na kb ez a színvonal vagy.
süti beállítások módosítása