HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Simon a pártfinanszírozó

2014.04.02. 13:02 Steve123

Szanyi Tibort kérdezték reggel a Kossuth rádióban a Simon ügyről. Az ilyen riportok miatt mondják sokan, hogy őket nem érdekli a politika. A vélemények ütköztetése helyett gyerekes veszekedést hallhattunk. 

A blognak az a címe, hogy "Kérdezz bátran", nem az hogy "Légy erőszakos". Valamilyen szempontból az erőszakosság is előrelépés a korábbi lagymatag, a hagyjuk a politikust, had mondja a magáét. Ezek inkább monológok, mint riportok. Néha kérdez egyet-egyet a riporter, de inkább csak azért, hogy ne lógjon ki a lóláb. 

Reggel már bátran kérdezett a riporter. Csak éppen a válaszra nem figyelt, nem tudott okosan kérdezni, nem tudott továbbhaladni, a saját véleményét tényként fogalmazta meg. Nem azt mondom, hogy Szanyi egy intelligens politikus, akkor partner egy értelmes dialógushoz. Éppen ellenkezőleg, ő az a pártkatona, aki nem az eszéről híres. Mégis a egy riporternek tudnia kellene kezelnie még egy ilyen embert is. 

Emlékszem, amikor az elkurtuk beszéd után kérdezték Gyurcsányt. A magyar riporterek, akkor még kérdezni sem mertek (vagy nem tudtak). A CNN-en viszont megszorongatták Ferkót keményen. Próbált Gyurcsány kibújni a választ alól, próbálta elkenni a dolgokat, de a riporter nem hagyta magát. Feltette újból a kérdést és harmadszor is átfogalmazta. "Akkor most hazudtak vagy nem?" Gyurcsány nem válaszolt, de már mindenkinek világos volt a válasz.

A reggeli riport esetén az volt az érzésem, hogy két süket kiabál egymásnak. Azért is nagyon rossz fényt vetett a dologra, hogy a Fidesz-es képviselőtől ezen az adón nem mernek bátran kérdezni. Pedig a Fidesz-nek hasznos volna, ha lenne ellensúly, aki az ördög ügyvédjét játsza. Ha rákényszerülnek, hogy egy kérdést, minden szemszögből megmagyarázzanak, akkor esély van arra, hogy a gyenge pontok idejekorán kijöjjenek.

Reggel a riporter úgy is feltehette volna a kérdést Szanyinak, hogy "kötelességem megkérdezni, hogy tudott-e Simon titkos számláiról". Megkérdezhette volna, hogy "az a pénz Simon személyes pénze vagy az MSZP-é". Persze Szanyi így is tagadott volna mindnet. Ezután tovább kellett volna menni az ügy hátterére. Egyik párt sem merte rendezni eddig a pártfinanszírozás kérdését. Ez ügyben tervez-e valamit az MSZP? Vállalja, hogy ez egy népszerűtlen döntés, hiszen az emberek nagy része nem adna pénzt a pártoknak. Viszont pont ez a magyar korrupció legnagyobb forrása. Nokiás dobozok és reklámszatyrok. Egyeztetnek ez ügyben a többi párttal? Ehhez tényleg egyetértés kell.

Ilyen riportot szeretttem volna hallani, ehelyett mind a riporter, mind Szanyi a saját mondókáját hajtogatta. Számomra erősen gyanus, hogy Simon az MSZP pénzét őrizgette, az is valószínű, hogy a többi pártban is van hasonló. Erről a kérdésről, a lehetséges megoldásról hallgattam volna egy műsort.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr405890209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása