HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Aki ellenzi a reklámadót, az nem szereti a gyerekeket

2014.06.03. 14:06 Steve123

"Adóztassák csak meg a reklámokat, ne az én nettómat csökkentsék tovább!" Ez az egyszeri ember hozzáállása a reklámadóhoz. A kormány jól tudja, hogy kell a szavazó az önkormányzati választásokhoz is. Van azonban a dolognak egy másik olvasata is.

Már megint ad-hoc jelegű a törvénykezés

Most dobták be a javaslatot, de már idén pénzt akarnak belőle. Miért nem lehet, legalább egy évet várni a bevezetésre. Senki sem örül annak, ha az éves költségvetését hirtelen felrúgják.

A különadó dzsungel tovább nő

Sokan elfelejtik, hogy a cégek amúgy is adóznak. Miért nem ezt az adót emelték minden cég számára egységesen? Miért pont a reklámokat kell külön adóztatni, miért nem autógumit, vagy a fodrászokat? Az ő adójuk is növelné a költségvetés bevételét. Kit fognak adóztatni holnap vagy holnapután?

Többkulcsos adózás

Miért kell jobb helyzetbe hozni a kisebb cégeket? Mi a mögöttes logika? Használható ez a logika az szja-ra?

A bevételre és nem a nyereségre vonatkozik az adó

Ha egy tv adó kifizeti frekvencia díjat, de a hirdetők csak olyan keveset hajlandóak fizetni, hogy nincs is hasznon, akkor mennyire jogos a bevétel után adózni? A NAV ezek szerint elfogadta, hogy csak az nem költségel (könyvel el fiktív kiadásokat), aki nem akar. Miért nem erősítik meg inkább a NAV-t?  

A végére néhány szösszenet, ami miatt tényleg sikítok. Az új adók miatt nem mennek csődbe, nem vonulnak ki cégek, "egy-egy nagyobb cég most is folyamatosan milliárdos veszteséget termel, mégis talpon van". Az "új adót nem lehet áthárítani az emberekre". 

Frissítés, 2014. 06. 04.

Lázár János: "reklámadóról, amelynek bevezetése esetén a bevételt teljes egészében gyermekekre, konkrétan iskolafejlesztésre, oktatási intézmények korszerűsítésére, bővítésére költi majd a kabinet"

Tehát, aki ellenzi a reklámadót, az nem szereti a gyerekeket. Ennyi várható Lázártól. Kiváncsi vagyok, hogy NAV-ot, a minisztériumok bürokráciáját, melyik adóból fizetik. Gondolom azt bátran meg lehet szüntetni.

Szólj hozzá!

Címkék: reklámadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr586262675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása