HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

"Tudok ám kérdezni", keménykedés Orbánnal

2014.06.14. 05:47 Steve123

Olvastam Orbán pénteki rádióbeszélgetéséről és mivel furcsának találtam a nyilatkozatát, meg is hallgattam, hátha csak rosszul értelmezték a mondatait. Ezt nyilatkozta:  "a mi felfogásunk az, hogy akinek extra magas jövedelme van, annak többet is kell vállalnia a közterhekből". Ezért kell szektoriális különadó, most például reklámadó. Az egészet az is igazolja, hogy például a bankok nem mentek csődbe, nyugodtan lehet extra terheket rakni rájuk. 

A riporter üdítően pökhendi volt először. Követelte, hogy konkrét vállalásokat halljunk erre a négy évre, mivel nincs hivatalos kormányprogram. Ekkor jött a "Tudok ám kérdezni" felkiáltás. A lendülete nagyon hamar elfogyott, a legelemibb kérdéseket sem tette fel.

  • A jövedelem nagyságát miért nem a cég tőkéjére határozzák meg? Nem mindegy, hogy a Kovács és társa Bt., vagy a MOL ér el 100 millió jövedelmet.
  • Hány százalékos tőkearányos megtérülés tekinthető extra magasnak? 
  • Sok bank évek óta veszteséges, de akkor hol van nálunk az extra magas jövedelem?
  • Ha egy hídnak 10 tonnás a teherbírása, de ennél nehezebb kamionokat is kibírt már, akkor nyugodtan lehet tovább terhelni?
  • Az RTL klub eddig egyáltalán nem fizetett adót? Tényleg csak most vonják be a közteherviselésbe?
  • Miért kell bonyolítani az adórendszer? Nem lenne egyszerűbb új adófajták helyett, az eddig is létező társasági adónak (a cégek szja-ja) bevezetni új kulcsokat?
  • Hol fognak még bevezetni különadót a következő négy évben? Mi alapján választanak?

Én is tudok ám kérdezni. :) Jó lenne választ kapni ezekre a kérdésekre, mert talán van rájuk válasz. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr156300482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása