HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Az albérletkárosultak megmentése

2014.11.12. 07:44 Steve123

Az előző bejegyzésben azon töprengtem, hogy milyen hatása lehet annak, hogy az alkotmánybíróság jóváhagyta a visszamenőleges jogalkotást. (illetve azt mondta, hogy a kamat emelés tilalma mindig is egyértelmű volt) Vajon egy albérletes (A) és egy devizahiteles (D) hogyan gondolkodik ezután?

A: Eddig azt mondtam, hogy hülyeség megmenteni a devizahiteleseket, hiszen ők írták alá a szerződést, mindenki tudta, hogy működik az és nekik legalább van egy lakásuk! Most már látom, hogy csak az irigység beszélt belőlem. 2016 az albérlet károsultak megmentésének az éve lesz!

D: Ne hasonlíts össze egy albérletet egy kölcsönnel! Az két teljesen külön dolog. Egy albérletből bármikor el lehet költözni, de egy lakást nem lehet csak úgy eladni.

A: Te nem értesz semmit! Itt lakunk már 10 éve, itt vannak a barátaink, a nagymamámat is én ápolom, aki egy sarokkal arrébb lakik. Talán minden nap buszozzam keresztül a várost? A gyerek meg hagyja itt az iskoláját, a barátait? Különben is ennyi pénzért máshol nem kapok ilyen albérletet.

D: Rendben, senkinek sem könnyű a költözés, de mire gondolsz igazából?

A: Arra, hogy amikor kivettük a lakást, akkor 30+rezsi volt, most meg már 55+rezsit kérnek!

D: Hány éve volt 30?

A: Kb. 8 éve, de nem ez számít. Benne volt a szerződésben feketén-fehéren, hogy 30. Erre minden évben emelték egyoldalúan! Az alkotmánybíróság határozata erre is vonatkozik. A tisztességtelen emelések jó erkölcsbe és törvénybe is ütköznek. Nekem is visszajár a különbözet kamatostul!

D: Biztos benne volt a szerződésben, hogy évente lehet emelni. 

A: Még te beszélsz? Neked is szerződésbe foglalták, hogy a kamatot módosíthatják. Pont erre mondta az alkotmánybíróság, hogy tisztességtelen. Ez nem más, mint erőfölénnyel való visszaélés! Tudták, hogy csak nagyon nehezen tudok elköltözni és ezt aljasul kihasználták. Mindig csak emeltek és emeltek! Jó, hogy nem minden évben duplázták az árat!

D: És az infláció is?

A: Milyen infláció? Idén nem is volt infláció. Különben is mindig jobban emeltek szerintem, mint az infláció. Nem is értem, te kinek a pártján vagy? A tulajnak van két lakása is, én meg alig jövök ki a fizetésből. Hol van az igazságosság, hol van a szolidaritás?

D: Most már egyetértek veled. De szerinted tényleg segíteni fog az állam?

A: Most még veletek vannak elfoglalva, de elkezdtünk már szervezkedni. Egyre több ember értesül az albérlet károsultakról az internetről, médiából. Amelyik párt meg akarja nyerni a következő választásokat, annak meg kell menteni az albérlet károsultakat. Gondolj csak arra, hogy egyik párt sem mert ellenetek beszélni.

D: Mit fogsz csinálni ezután?

A: A TV, a telefon előfizetést is egyoldalúan emelték többször is. Nincs olyan, hogy jogi csűrés-csavarással tisztességtelen emelési lehetőséget tegyenek a szerződésbe. Az ilyen szerződés érvénytelen. Minket átvertek. Vissza kell kapnunk a különbözetet.

D: Igazad van. Végre a kisembernek kell jól járnia!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr176889715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása