HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Daraboljuk fel a Tescókat!

2014.11.18. 16:28 Steve123

Az eddigi 0,1%-es  élelmiszerlánc-felügyeleti díjat feljváltja egy sok kulcsos rendszer, amelyben a legfelső kulcs 6%. A bevétel 6%, nem a nyereségé. Vagyis változatlan nyereséghez 6%-al magasabb árak kellenek.

Ha az szja-ban az egykulcsos adó igazságos, akkor itt miért van több kulcs? Ha 1 tesco = 6 cba-val, akkor a tesconak hatszoros annyi díjat kell fizetnie, nem? Miért 60-szor annyit?

Vagy esetleg ez nem is díj, hanem adó? Akkor miért kell díjnak hívják? Miért nem játszunk nyílt kártyákkal?

Miért nincs egy nemzeti konzultáció, ahol megkérdezik az embereket, hogy egyetértenek-e a nagy boltok elüldözésével, a vasárnapi zárva tartással?

A végére egy gondolat. A veszprémi tescoban a húsrészleg külön bolt. Ott rögtön kell fizetni az oldalasért. Fel szabad-e a  tesco-t osztani hat ilyen külön részre, hogy a részek az alsó díj sávba kerüljenek? Vagy csak a cba-nak van joga az alsó sávhoz?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr276913357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása