HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Quaestor után köpönyeg

2015.03.13. 08:03 Steve123

A Quaestor botrány után az MNB-nek eszébe jutott, hogy ideje lenne szigorítani a szabályozáson. Joggal teszik fel a kérdést, hogy eddig mit csináltak? Feliből-harmadából ellenőrizgettek? Hogy lehet, hogy minden felügyeleti szerv mossa a kezét? Ők aztán nem hibáztak. Egy ember sem állt fel és mondta, hogy nem építettünk ki eddig olyan ellenőrzési rendszert, ami működne. Ellenőrizgettünk, de nem ellenőriztünk. Senki nem volt felelős az ellenőrzésért?

Ha ez így van, akkor nem szabad egy fillért sem költeni ezekre az "ellenőrzésekre". Tanulják meg az állampolgárok, hogy az államra nem számíthatnak? Ha vesznek egy kiló kenyeret, akkor azt először laborban vizsgáltassák be, hogy nem-e mérgező?

Most persze hirtelen okos a kormány, most szigorít. Miért nem a kormányra kerüléskor szigorítottak?

Miért nem foglalkoznak azokkal a kötvényesekkel, akik most vannak bajban? Miért nem lehet hallani, hogy mint folyik a vizsgálat? Miért csak néhány ellenzéki politikus beszél kártérítésről? 

Ha sima csőd lett volna, akkor szóba se kerülhetne a kártérítés. Viszont, amikor gigantikus csalásról van szó, akkor felmerül, hogy mit csinált a pszáf, miért nem tesz valamit az állam a kötvényesekért?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr567264599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása