HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Quaestor, szublimált a pénz?

2015.03.14. 04:59 Steve123

Félreértés ne essék, a Quaestor kötvényeseit senki sem kényszerítette, hogy oda rakják be a pénzüket. Valamilyen mértékben ők is felelősek! Az egy másik kérdés, hogy rendkívül alacsony banki kamatok (részben a nemzetközi helyzet, részben a banki különadók miatt) érthető, hogy az emberek viselkedése.

Most arról folyik a vita, hogy ki kártalanítsa a kötvényeseket. Vállalja az állam a felelősséget, hogy csúfosan leszerepelt az ellenőrzési szerepében? Avagy, ahogy Rogán Antal kitalálta, tolják ezt rá pénzügyi szervezetekre? Mindenki biztosra veszi, hogy a kérdéses pénz eltűnt, szublimált. A pénz nem tűnik el csak úgy. Vesznek belőle valamit, elutalják, átjátsszák másik cégbe, ismerősökhöz. Ha már megtörtént a baj, akkor az államnak mindent meg kell tennie, hogy visszaszerezzen annyi pénzt, amennyit csak lehet. 100 milliárd feletti összeget nem lehet nyom nélkül eltüntetni. Biztos, hogy nem lehet megtalálni az összest, de azért valamennyit. Ez az összeg már nemzetgazdaságilag is jelentős. Akkor is tétel, amikor az államadóságot, inflációt, külgazdasági mérleget számolják.

Tudom, hogy csak a felszínt látjuk. Hogy a háttérben milyen játszmák vannak, arról fogalmunk sincs. Ne higgyük, hogy eddig semmit sem találtak, most meg hirtelen minden világos lett. A politika arra vár, hogy elfelejtődjön ez az egész. Csak akkor fog tenni valamit, ha a Quaestor kötvényesei, az ellenzék, a média hallatják a hangjukat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr327267197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása