HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Quaestor, Világok harca

2015.03.19. 09:09 Steve123

Március 9: Ma reggel Budapest V. kerületében elloptak egy házat. Egy könnyűszerkezetes épületet félkész állapotban volt, de ma reggelre minden alapanyagot és a már beépített részeket is szétszedték és elvitték ismeretlenek. A rendőrség megkezdte a vizsgálatot, de egyelőre nem találtak nyomokat. (Kár: 10 millió ft)

Március 10: A lakás tolvajok újra lecsaptak, most Kecskeméten. A Mercedes gyár egyik vezetőjének tűnt el a háza. Már több mint egy éve laktak ott. Herr Schulz Németországból jött vissza és csak a házhelyet találta meg. A biztosító azt nyilatkozta, hogy a ház ellopása nem egy valós káresemény, vagyis nem tud fizetni. A rendőrség biztosította nagy erőkkel végzi a nyomozást. (Kár: 20 millió ft, teljes kár: 30 millió ft)

Március 16: A rendőrség fokozottan járőrőz, de a tolvajokat ez sem akadályozta meg. Teljesen hihetetlen, de Győrben egy tömbházat lovasítottak meg. 4 lépcsőház, 4 emelet, 4 lakás / emelet = 64 lakás. A Hóvirág lakótelep már majdnem kulcsra kész volt, amikor az eset megtörtént. A környéken élők arra lettek figyelmesek, hogy hétvégén nagyon sokan jelentek meg az építkezésen és az épület láthatóan fogyott és nem nőtt. Azt a választ kapták, hogy statikailag van gond azért kell lebontani, hogy megellőzenek egy tragédiát. (Kár: 680 millió ft, teljes kár: 710 millió ft)

Március 30: A házlopások folytatódnak, már 200 lakás fölött vagyunk. Eddig csak két ember vettek őrizetbe, olyan szomszédokat, akikről kiderült, hogy pénzt kaptak azért, hogy ne jelentsék a közelükbe történő bűntényt. (teljes kár: 2,3 milliárd ft)

Április 10:  A Rába részvényeinek a kereskedését felfüggesztették a budapesti értéktőzsdén. Nem tudni, hogy mi történt, de az összes részvény eltűnt az eddigi tulajdonosoktól. A Keler szerint a részvényeket szabályosan eladták, de ezt a régi tulajdonosok cáfolják. Az internet világában néhány óra alatt rengeteg kézen keresztülmentek a részvények. Az új tulajdonosok teljesen legálisan vették meg a részvényeket. A régieknek kell bizonyítani az igazukat. (Kár: 15 milliárd ft, teljes kár: 17 milliárd ft)

Április 13:  Kiderült, hogy A Rába esete nem egyedi volt, a Danubius és a Zwak is érintett. A két cég tőzsdei kapitalizációja 45 és 31 milliárd forint. A régi részvényesek az új részvényeseket perlik, de a számítógépes rekordok azt mutatják, hogy megtörtént az adásvétel, csak éppen a pénz nem érkezett meg. A törvény az új részvényeseket védi. A kormány az Interpol segítségét kérte. (Kár: 45+31 milliárd ft, teljes kár: 93 milliárd ft)

Április 15:  Nincs megállás. Ahogy újraindították a tőzsdei rendszert a Masterplast és az FHB bank részvényei tűntek el. A kormány nemzetbiztonsági okokra hivatkozva titkosította a nyomozást. (Kár: 6+51 milliárd ft, teljes kár: 150 milliárd ft)

 

ÉS MÉG CSAK 150 MILLIÁRDNÁL TARTUNK!

A Quaestor kötvényeseket ennél is sokkal többel károsították meg. Sokan nem érzik a nagyságrendeket, ezért próbáltam ezt érzékeltetni. Egy lakást 10-20 millióval számoltam. A cégek piaci kapitalizációját a bét oldaláról vettem. Arra mindenki felkapja fejét, hogy lakások százait loptak el. Az pedig, hogy olyan cégek párologjanak el nyomtalanul, mint a Rába, Danubius, Masterplast, FHB bank szinte felfoghatatlan. Azon viszont gyorsan túljutottak, hogy a kötvényesek pénze lett füsté. Talán ez a 200 milliárd forint nem olyan fontos probléma, hogy a miniszterelnök foglalkozzon vele? 

Csak a miheztartás végett, 2015-ben az államháztartási teljes hiány 877 milliárd. Az, hogy 200 milliárd nyomtalanul eltűnjön ugyanolyan nevetséges, mint az, hogy házakat, lakótömböket, cégeket lopnak el nyom nélkül.

Többször is hallani, hogy a kötvénykibocsátó cég csak 10 millió tőkéjű cég. A teljes Quaestor-csoport konszolidált (egyesített) mérlegfőösszege mintegy 100 milliárd ft.

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr367277383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerek négyszög 2015.03.19. 18:53:08

Ekkora sikkasztást már nem tolhat el magától az állam. Most nagy a csönd, szertintem maximálisan a felelősség alóli kibujást tervezgetik. Leszarják itt a kisembereket a pénzükkel együtt. Mire felelősöket fognak megnevezni, azok a felelősök szegények lesznek mint a templom egere, semmijük nem lesz. Minden luxusingatlanjuk, luxusautóik a családtagok birtokában lesz.

Sequoyah 2015.03.19. 19:26:50

Arrol volt szo, hogy a penz megvan, csak nehez likvidde tenni, hogy fizetni lehessen belole.
Aztan arrol, hogy a kotvenyek reszere nem votl fedezet. De a penz nagyjat akkor is vissza kene kapniuk a a karosultaknak.

Mivel azota az allam felugyeli az egeszet, minden ezeken feluli karert mar kozvetlenul a kormany a felelos.

Quaestor csaló · http://quaestor.blog.hu 2015.03.19. 20:46:00

Ezt nem ússzátok meg csaló Barátaim !
Itt jóval nagyobb átverés történt mint a devizahitelesek esetén, tehát az állam fizetni fog ! QUAESTOR : Itt KŐKEMÉNY CSALÁS történt ! Nem a ' 'magasabb kockázat vállalásáról'' szól a történet hanem példátlan soktízmilliárdos CSALÁSRÓL! A bankrablókat is amikor megtalálják, a pénzt visszaadják a tulajdonosnak. Itt a bankrablásnál is SOKKAL SÚLYOSABB RABLÁS történt és tudjuk ki követte el ! Mire várunk hát?? Szabadon pöffeszkedve sétálgat a RABLÓ? A mi pénzünkön?? Ez minden képzeletet felülmúl !!! A kamatokat nem kérjük,azt megtarthatja ez a Szarláda bónuszként. De az ELLOPOTT pénzt visszakérjük,mivel ez az egész VILÁGON így működik !!!

kuki123 2015.03.19. 21:04:54

Most a hozzá kapcsolódó cégek is csődbe mentek? eltűnnek?
Mint pl QuaesTel?

Egyébként én 1 fillért sem fektettem ilyen értékpapíros cégekbe... mert messziről bűzlöttek, többször is volt már hasonló "Fogd a pénzt és fuss" sztory. Mivel a jogrendszerünk a vállalti céges szintű lopásra szotyit se ér.
Az a pénz ugrott, sose lesz visszafizetve

manager2008 2015.03.19. 22:16:44

@Quaestor csaló: Sokkal egyszerűbb a taktikájuk. A pénz persze nagyrészt elvándorolt külföldi befektetésekbe. De fedősztorinak majd tőzsdei veszteségeket fognak elszámolni. Mert mindenkinek jogában áll hülyének lenni. A lopást bizonyítani kellene, de csak szabálytalanságok fognak kiderülni. Fogadjuk.
Lehet olyat is hogy megvesznek egy brazil szabadalmat ami a szögletes kerekű bringáról szól. A vevő meg szintén befektet akárhová. Aztán ezt vagy harmincszor húsz országon keresztül , cégek megszűnve régen. Ja van egy eladó szabadalmam 10 milliárdért, nem kell valakinek? 95%-át visszaadom kp. :)

Steve123 2015.03.21. 07:27:55

@Quaestor csaló: "Itt a bankrablásnál is SOKKAL SÚLYOSABB RABLÁS történt"

Attól tartok, hogy azért van olyan nagy csönd, mert még folytatódik a pénz eltüntetése. A Die hard 3-ban jó sok teherautó kellett az arany elszállítására. Most is időbe kerül, hogy az összes pénzt eltüntessék.

Steve123 2015.03.21. 07:34:39

@Kerek négyszög: "Ekkora sikkasztást már nem tolhat el magától az állam."
Mivel nem tüntetnek az emberek, nem kapta fel a témát az ellenzék, Orbán Viktor kerüli a témát, a média már mással van elfoglalva, így sajnos eltolhatják a felelősséget.

Ha kötvényesek nem hallatják a hangjukat, akkor senki sem lesz felelős.

Quaestor csaló · http://quaestor.blog.hu 2015.03.21. 19:59:26

Ha az Állam magára hagyja a meglopott kisembereket akkor én a Holdra költözöm Fúúújjj !
süti beállítások módosítása