HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A tücsök és a hangya család meséje

2015.12.26. 09:44 Steve123

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tücsökcsalád. A kis tücsökgyerekek nagyon akaratosak voltak, és kikövetelték maguknak az iphone-t. Tücsökpapa hol dolgozott, hol nem. Egyszer a főnöke volt bunkó, volt, hogy a munka volt nehéz, de az is megesett, hogy a munkatársak miatt hagyta ott az állását. Mivel a tücsökcsalád sokat költött, de keveset keresett ezért nem volt saját házuk, és a nagyszülők házában lakott apa, anya és a három gyerek.

A hangyacsalád is öttagú volt, de hangya apa elvállalt minden munkát bármilyen nehéz is volt és spórolni is tudott, talán túlságosan is. Nagyon büszke volt arra, hogy a családja saját fedél alatt élt. 

Egyszer csak jött a hír, hogy a családokat támogatni fogja az állam, 10+10 millióval. A tücsök és a hangya is örült, mert az ingyen pénz mindenkinek jól jön. Aztán a hangya megértette, hogy neki nem jár a támogatás, mert neki már van lakása. Nagyon elszomorodott.

Ahogy hangya papa gondolkodott egyre komorabb lett. Tudta, hogy túl sok a tücsök, az állam pénze meg kevés. Így hamarosan nem marad pénz másra, mondta. Azt is kezdte kapiskálni, hogy az államnak nincs saját pénze, a hangyák adójából építenek lakásokat a tücsköknek. Belátta, hogy feleslegesen dolgozott szorgalmasan, mert nem a kitartó munka számít, hanem, hogy az állam milyen törvényt talál ki nagy hirtelen.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr288200002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

káeurópaibankoló 2015.12.27. 02:03:24

két év folyamatos munkaviszony az egyik feltétel
süti beállítások módosítása