HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Állítsuk meg Brüsszelt! Palackozzuk a vizet!

2017.04.04. 16:03 Steve123

Mindkét fenti kijelentés rövid, lényegre törő, de sületlenség, ha kicsit is utána nézünk. Az első állítás azt sugallja, hogy az EU, Brüsszel az ellenség, amit meg kell állítani, mert Magyarországot fenyegetik. A második állítás arról szól, hogy a palackozott víz, az ásványvíz sokkal jobb, mint a sima csapvíz.

Ne felejtsük el, hogy mi vagyunk Brüsszel! Hiába vagyunk csak egy kicsi ország, de mi is az EU teljes jogú tagja vagyunk. Az EU nem egy külső hatalom, nem a Habsburg birodalom, nem a cári Oroszország, hanem egy olyan szervezet, aminek a szabad akaratunkból vagyunk a tagjai. 

Értem én, hogy kell a közös ellenség, értem, hogy a választók az olyan kő egyszerű üzenetekre reagálnak, mint az állítsuk meg Brüsszelt vagy Fizessenek a gazdagok. Csak, nehogy úgy járjunk, mint az UK! Nekik is kellett egy közös ellenség belpolitikai célok miatt. Aztán a végén kiszavazták magukat az EU-ból.

A Brian életének egyik legjobb része, amikor megkérdezik, hogy mit adtak nekünk a Rómaiak. Mi is megkérdezhetjük, hogy mit adott nekünk Brüsszel. Olyan ingyenes, pénzügyi segélyt, ami messze nagyobb, mint a második világháború utáni Marshall segély. Lehet ködösíteni, hogy mi meg beengedtük a magyar piacra. Igaz, meg ők is minket az EU-s piacra. Nehéz elhinni, hogy az EU csak úgy adja nekünk a pénzt, de ez történik. Magyarországon a fejlesztések legnagyobb részéért Brüsszel "felel". Tényleg ezt a gonosz pénzesőt akarjuk megállítani?

Ha a palackozott vizet tekintjük egy picit jobban, akkor nehéz látni, hogy az miért is jó. Tény, hogy vannak olyan területek, ahol rossz a víz minősége, de az általános az, hogy kinyitom a csapot és 1ft/liter áron folyik belőle az iható víz. A boltok azt sugallják, hogy az ásványvíz egészségesebb, de ez nem igaz. Környezetvédelem szempontjából pedig rémisztő, hogy mennyi áramot, benzint használnak a palackozásra, szállításra. Ráadásul a palackok egy része még a szeméttelepre sem jut vissza.

Nem azt mondom, hogy Brüsszelnek mindig igaza van. Én sem vagyok az egyenes banán híve. Nekünk belülről dolgozni azért, hogy Brüsszel értelmesebb legyen! Például, ahogy próbáljuk meggyőzni az EU tagjait, hogy az a normális, hogy még az EU-ba történő belépés előtt döntsük el, hogy egy menekültet vagy migránst beengedjük-e vagy nem.

Az is lehet, hogy Brüsszel megállítása is csak terelés. Vegyünk egy hülyeséget, vasárnapi boltzár, CEU, olimpia, internet adó, mindenki csak erre figyeljen, aztán nagy kegyesen visszavonulót lehet fújni. 

Akárhogy is, lássuk be pont annyi értelme van Brüsszelt megállítani, mint a vizet palackozni.

brexit.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr7612400459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása