HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Nemzeti konzultáció 1984

2017.05.06. 09:51 Steve123

Sokan nem olvasták az 1984 című könyvet, de a kifejezést, a Nagy testvért (Big brother), mindenki ismeri. Ha máshonnan nem, akkor a valóságshowból. A Nagy testvért mindent és mindenkit figyel a jövőben, 1984-ben. Nem csak az emberek cselekedeteit, de a gondolatait is irányítja. Nehéz könyv, már-már nevetségesen abszurdnak tűnt, mert ilyen nem történhet a valóságban. 

Volt benne egy olyan rész, ami most nagyon időszerű. A Nagy testvér folyamatosan háborúban áll. X mindig is az ország ellensége volt. A hírek folyamatosan arról szólnak, hogy áll a háború. Szerencsére van egy szövetséges, Y, akiben meg lehet bízni, aki a kezdetektől támogatott minket. Aztán történik valami és már Y az ellenség, X a barát. Van ez így a politikában mondhatnánk, de itt többről van szó. Azt sulykolják az emberekbe, hogy mindig is Y volt a barát és X az ellenség. Egy idő után az emberek már maguk is ezt bizonygatják a többieknek. 

Emlékeztek még arra, hogy "Ruszikik haza!", "Magyarok vagyunk, Európába tartunk!" ? Vagy már ti is tudjátok, hogy mindig is Moszkva volt a barátunk és Brüsszel az ellenségünk. Mindenki tudja, hogy mi az igazság. Óriásplakátokon szerepel szerte az országban "Állítsuk meg Brüsszelt!". (Lassan több van belőle, mint ahány Készült az Európai unió támogatásával tábla.) Az újság arról írt, hogy már Lengyelország is meg akarja állítani Sorost. Minden embernek levelet küldtek, hogy kikérjék a véleményét, hogy megvédjék az országot. A helyi naplóban külön melléklet foglalkozik azzal, hogy nálunk milyen alacsonyak a rezsi árak. A Kossuth rádióban három szakértő is arról beszélt, hogy nálunk jól mennek a dolgok, Brüsszel viszont nem tud elszakadni a hibáitól. Itt van előttem a TV újság, az is elmondja, hogy mire akar rákényszeríteni minket Brüsszel. A legfontosabb az, hogy barátok, rokonok is elmondták az igazságot! Remélem, ti is tudjátok már ki az ellenség!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr8612484573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása