HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Az érem Jobbik oldala

2017.07.16. 16:11 Steve123

A Jobbiknak van egy újsága, ami eljut az egyik ismerősömhöz is. Egy politikai újság nyilván tartalmaz ígéreteket, de emlékszünk még arra, hogy a szocialista kormány betartotta több választási ígéretét, de ezzel egy gyomrost vitt be az ország gazdasásának. Ezért fontos, hogy már most, az ígérgetések idején kérjük számon az érme mindkét oldalát. Ha valaki azt mondja, hogy ennek vagy annak az intézkedésnek csak jó oldala van, akkor biztos lehetsz benne, hogy megvezetnek. Ebben a bizonyos újságban volt több érdekes téma, de volt három olyan is, amelyben jó erős volt a populizmus. 

Differenciált nyugdíjemelés

Elsőre szép dolognak hangzik, hogy azoknak a nyugdíjat kell jobban emelni, akik legjobban rászorulnak és nem a luxus nyugdíjakat. Viszont a hangyák joggal kérdezhetik, hogy én fizettem 40-45 évig a járulékot ez a tücsök meg csak 25 évig, hogy lehet, hogy most az ő nyugdíját akarják 20% emelni, az enyémet meg csak 2-el? Törvényileg jutalmazni kell a feketén dolgozókat, a minimálbéren feletti összeget zsebbe kapókat? Azt megértem, hogy valamilyen szociális ellátást kapjon a feketén dolgozó is, de azt még véletlenül se hívják nyugdíjnak! A férfiak 40 év utáni nyugdíját érdemes megvitatni. Itt is az a fontos, hogy mindenki pontosan annak arányában kapjon nyugdíjat, mint amennyit befizetett. Egy éves elszámolás nagyon fontos lenne minden járulékfizetőnek.

Az adósok megvédése

Elsőre szép és jó, hogy a kisembert meg kell védeni a gonosz bankoktól. Várjunk csak egy kicsit! Ha a bankok gonoszul, törvénytelenül működnek, akkor miért hagyja ezt a felügyelet. Ha tisztességesek a bankok, akkor meg miért nem lehet elárverezni a nem fizető adós házát? Azt a házat a bank pénzéből építették, ha nem fizeti vissza a hitelt, akkor ez a dolgok menete. Néhány helyzetben az állam segítsen a nehéz helyzetbe jutottakon, de erre az állam a saját (vagyis az adófizetők) pénzét használja!

A bérunió

Egyenlő munkáért egyenlő bért! Ennél egyszerűbb szlogen nem létezik. Józan ésszel viszont azt is meg kell kérdezni, hogy a bérunió mellé lesz-e árunió is? Magyarországon is legyen ugyanannyi a hajvágás, mint Németországban? A piacgazdaságot el kell felejteni? Mi lesz helyette? A jó öreg szocialista tervgazdálkodás, dinnyekartell plusz? Megmondjuk a németeknek, hogy továbbra is tessék csak gyárakat felhúzni nálunk, de nem ám az alacsonyabb munkaerőköltség miatt, hanem csak úgy.

Vannak, amikor attól félünk, hogy nem valósulnak meg az ígéretek, van, amikor attól, hogy igen.

Image result for az érem két oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr3612667795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása