HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Elszámoltatás

2017.08.14. 15:54 Steve123

Többször hallottuk, hogy a Fidesz kormányt el kell számoltatni. Legutóbb ebben az interjúban olvastam. Való igaz, hogy nagyon sok embernek bántja a szemét, hogy a haverok helyzetbehozása nagyüzemi szinten működik. Van, hogy nyíltan lopnak, de annak sincs következménye, hiába derül ki. Az esetek nagy részében viszont betartják a törvény betűjét, vagy úgy alakítják át a törvényt, hogy az a baráti cégeket segítse. Lásd Andy Vajna nyerő automatái. Nem csak az átlagemberek, hanem a cégvezetők is tudják, hogy az a legnagyobb érték, ha van egy politikus barát, aki el tudja simítani a dolgokat. Nagyon nagy balhénak kell lennie, lásd Quaestor, hogy azt ne lehessen elsikálni. Általános az a vélekedés, hogy a politikusok lopnak, vagyis inkább visszajutatnak nekik nagyobb összegeket. Pedig ez nem minden politikusra igaz, ahogy nem minden orvosnak jut hálapénz.

Szép gondolat az elszámoltatás, hiszen ma Magyarország következmények nélküli ország. Szinte bármit meg lehet tenni, az emberek tűrik. Azért itt is volt egy-két kivétel. Az internetadó, a vasárnapi boltzár és az olimpia is kiverte a biztosítékot. Ha végre felszínre kerülnek a piszkos ügyek és rács mögé kerül egy-két felelős, akkor újból van remény. Csodákat nem kell várni. Az ügyesebbje úgy tevékenydekett, hogy az aktuális törvényeket teljes egészében betartotta. Őket nem lehet felelőségre vonni, de legalább a bénák bukjanak le!

El is érkeztünk az elszámoltatás lényegéhez. Az elszámoltatás keveset ér, ha nem változtatják meg úgy a rendszert, hogy  az ne tegye lehetővé susmotolást. Ahogy az egészségügyben is a megelőzés a lényeg, úgy a korrupció esetében is. A mindenkori kormány baráti vállalkozókat baráti hátországot akar kiépíteni. Keveset ér az elszámoltatás, például a Jobbik felelőségre vonja Mészárost és társait, ha ezután megjelennek a Jobbik közeli cégek. A teljes rendszert át kell alakítani. Mindenkire vonatkozó, éves vagyonbevallást kell bevezetni, ahol sem a politikus, sem a magánember nem tudja elrejteni a tulajdonát. A pártfinanszírozást meg kell növelni. Nehéz elfogadni, hogy a demokrácia drága, de a haveri kapitalizmus sokkal drágább!

 Related image

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr6612748170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.08.15. 12:20:16

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: írj még ilyen baromságokat :)
bár egy lábasjószágtól többet nem várunk.
a választások = ki tud nagyobb populista baromságot hazudni, és ebből hány birka hiszi el azt.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.15. 12:34:48

@okostojas007:

S mi ezzel a gond? Mi szerinted aválasztások célja, ha nem az, hogy megnézni, kinek hisz jobban a szavazó?

Peetee 2017.08.15. 12:40:09

2010ben sem volt elszámoltatás, pedig ahogy most a Fideszre, úgy akkor a MSZP-re is ráfért volna, hiszen - ahogy akkor fogalmazták - kidőlnek a szekrényből a csontvázak. Volt Buday Gyula elszámoltatási kormánybiztos, vártuk is a csontvázakat, de mi történt? SEMMI. Szépen tisztára mosta a Fidesz az MSZP szennyesét. Bedobtak egy Hagyó Miklóst a népnek, azon pörögött mindenki, hogy megfogták az ingatlanpanamás maszopost....hát persze. Hol tart most a hagyó-ügy? Fel van mentve a pali és éppen ő perli a magyar állampot milliós kártérítésért. Hopp!!!

Tudatos Áldozat 2017.08.15. 12:45:00

Nincs mese, az egyetlen megoldás a teljes transzparencia és végérvényesen fel kell számolni a privát-szférát a politikában, enélkül nem működik a demokrácia!

2017.08.15. 15:06:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: igen, és most a gazdáid hazudnak a legjobban, de te fogsz először itt picsogni, ha valami nyugatbarát kormány kerül újra hatalomra.

2017.08.15. 15:46:31

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ezt eddig is tudtuk :) vicces lenne, ha nyugatbarát kormány mellett bérkommentelnél bulgáriából orosz pénzen.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.15. 16:14:50

@okostojas007:

Még sose bérkommenteltem, szóval a felvetés értelmetlen.
süti beállítások módosítása