HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Mikor lesz ilyen választási vita nálunk?

2017.11.05. 07:16 Steve123

Az Elnök emberei (West wing) 7x07-es részét néztem meg. Ez a sorozat azt mutatja, hogyan kellene működnie a politikának. Sokan azt mondják, hogy a House of Cards pedig azt mutatja, hogy milyen valójában, bár azt még nem néztem. Az említett részben egy választási vita volt. Magyarországon is nagy szükség lenne ilyen vitákra. Ne csak az emberek félelmeire, irreális vágyaira építsék a pártok a kampányukat, hanem szólítsák meg az értelmet is. Nagyon érdekes dolgok derülhetnek ki ilyenkor.

Az egyik érdekes dolog, hogy nincs új a nap alatt. A vitában szerepel például, hogy az egyik jelölt a liberális szót degradáló módon értelmezi. Szóval ez sem magyar találmány. A másik érdekesség egy gondolat volt, ami új volt a számomra. A republikánus jelölt minden esetben az adócsökkentést hangsúlyozza. Még az afrikai országoknak is úgy kell szerinte megoldani a problémáikat, hogy csökkentik az adókat. Mindenki nevetett. Én is. Utána jött az érvelés, amivel ha nem is ért egyet az ember teljesen, szellemileg felfrissíti, felvillanyozza. 

"Úgy érti, hogy ellenzi a szegény
országok adósságainak elengedését?

Nem, engedjük el az adósságot, bár ez nemigen segít rajtuk.

Értem. Akkor mi fog?

Az adócsökkentés. (gúnyos nevetés)

Egyes afrikai adósávok a legmagasabbak a világon. Tanzániában már 475 dolláros
jövedelem esetében is harmincszázalékos kulcs van. És még húsz százalékos áfát is fizetnek minden termék után! A magas adók miatt nem tudunk befektetni ezekbe az országokba, ezért semmi sem épül meg.
Sem gyárak, sem utak, semmi. A szegény afrikai országokban vannak a világ legrosszabbul fizetett munkásai, de egy olyan cég, mint mondjuk a Nike, nem tud gyárat építeni azokban az országokban, a magas adókulcsok miatt. Az adók megölték a gazdasági fejlődés minden lehetőségét. Megölték a reményt, hogy ezek az országok segítenek magukon, hogy boldoguljanak. És emiatt ki vannak szolgáltatva az adományoknak és a hiteleknek. És ez a legrosszabb. Tudják, miért vannak ott ilyen magas adók?

Miattunk.

Így bizonyítják, hogy vissza tudják fizetni az adósságukat. De az adókból nem lesz pénz, ha megölik a gazdaságot! Tehát kiderül, hogy ilyen tragikus és akaratlan következményei vannak a jó szándékunknak. A jóságnak. Mi biztattuk azokat az országokat, hogy zárják magukat egy gazdasági hanyatlás ketrecébe. Ha nem vesszük rá őket, hogy csökkentsék az adókat, sosem fog növekedni a gazdaságuk. Az emberek egy életen át nem jutnak munkához. A betegségek terjedni fognak, a nyomor állandósul, a gyermekek éhezni fognak. A jótékonyságunk nem lesz elég. Soha!"

A záróbeszédben az egyik jelölt több állami szerepvállalást és az ezzel járó magasabb adókat ígérte. A másik a piacgazdaság  szabad működését erősítené, az államot, az adókat csökkentené.

A tragédia az, hogy nálunk az emberek arra szavaznak, akik állami gondoskodást, ugyanakkor kevesebb adót ígérnek. Mi mindent elhiszünk

Image result for west wing

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr6013178976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2017.11.06. 23:01:49

Hogy mikor lesz?, soha. Filmet láttál, tudod fiction ---> mese.

Az adószint nem univerzális recept, kinek mi jön be. Individuális országok szeretik az alacsonyat orosz/chile, a pacifikáltabb szorosabb társadalomban élők pedig a magasabb adókat japán/német.

nekünk pl mindegy, a cucializmusban nem volt adó csak jelentéktelen nyugdíjjárulék 7/14% aztán szarul éltünk, most pedig 40% és még mindig szarul élünk.

Azért nagyátlagban a magasabb adójú országok jobb életminőséget produkálnak.
süti beállítások módosítása