HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Isten veled szóda! Háromszorosára drágul a patron!

2017.11.24. 07:46 Steve123

Ha valaki a http://liss-shop.hu oldalára látogat, akkor olvashatja, hogy a visszaváltható szódapatron megszűnik az év végétől. Helyette eldobható patron lesz háromszoros áron. 326 forint helyett 999 forint lesz 10 darab patron. Természetesen meg lehet magyarázni a bizonyítványt, de attól a tény még tény marad. Csökken a kereslet a patron iránt, erre triplázzák az árat!

A környezettudatos emberek szénsavas ásványvíz helyett eddig szódát ittak, most ennek vége lesz. A szóda amúgy is macerás volt. Drága a szifon és benne a tömítések, a gumi alkatrészek elöregednek, cserélni kell őket. Alkatrészt nem könnyű találni főleg, hogy több szifonváltozat is létezik, természetesen picit más alkatrészekkel.

Most egy újabb terméknél szűnik meg a visszaválthatóság. Egyre kevesebb üveg visszaváltható, most már a patront is kell dobni. Nem értem, hogy a kormányzat miért nem ösztönzi sokkal jobban a visszaváltást. Ha minden üvegen, palackon, alumínium dobozon lenne lényegesen nagyobb lenne a betéti díj, akkor nem hevernének mindenhol az utcán.

Értem én a cég logikáját. Pénzt akar keresni, minél többet. A szódagépekbe való patront már eddig is jó drágán árulta, most a hagyományosnál is lépett. Azt az egyet nem akarja megérteni, hogyha 1 liter szóda 100 forintba kerül, akkor ezért a százasért inkább vesznek az emberek 1,5-2 liter ásványvizet vagy áttérnek a csapvízre.

A patron a hanglemezlejátszó és a katódcsőves tv mellé kerül a feledés polcán. Jedlik Ányos találmánya nem éri meg a 200. születésnapját!

Tiltakozzunk!

Képtalálat a következőre: „szódásszifon”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr5213359107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása