HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Mennyit számít-e a párt ideológiája?

2017.12.04. 18:24 Steve123

Sok embernek elege van a Fidesz propagandájából. A 71-es főúton múltkor egymás után, egyszerre láttam 6 óriásplakáton Soros Györgyöt. Értem én, hogy meg kell szólítani Fidesz szavazóit, de ezt csinálják a fidesz és ne a kormány pénzéből! 

Na de mi az alternatíva? A legerősebb ellenzéki párt a Jobbik. Jobban járunk-e Jobbikkal, mint a Fidesszel? A Fidesz elvégre már bizonyított. A sok hülyeség és mutyi mellett volt több nagyon is támogatható intézkedése. Az egykulcsos adó, a kisebb parlament, a kettős állampolgárság kiterjesztése, a családi adókedvezmény szerintem ilyen lépések voltak. A Jobbik még mindig nem tudta lemosni a szélsőséges jelzőt. Egy ilyen ideológiájú párt vajon tudhatja sikeresen kormányozni az országot?

Szerintem ez a kérdés alapvetően rossz. Olyan mintha azt kérdeznénk, hogy a nők vagy a férfiak okosabbak? Az egyes emberek közötti különbségek sokkal nagyobbak, mint a két átlag közötti különbség. Már ha létezik az utóbbi. Kérdezhetjük, hogy egy a jobb szélen lévő párt lehet-e sikeres, de a kérdés az, hogy konkrétan Jobbik lehet-e sikeres. Ez Vona Gábor személyes kvalitálásától függ. Tud-e feladatokat delegálni, megtalálja-e a megfelelő embereket a megfelelő posztokra? Vona kicsiben már bizonyított. A Jobbikot alapvetően átalakította. Közép felé mozdultak és a "Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel" kampánnyal sok embert megérintett. Persze, ha kicsiben valami sikerül, az nem biztos, hogy nagyban is működni fog. Arra vigyázzunk, hogy ne egy elméleti, tökéletes miniszterelnökhöz hasonlítsuk Vonát, hanem az aktuálishoz.

Egyébként Vona sok tekintetben hasonlít a fiatal Orbánhoz. Vajon, ha hatalomra kerül, akkor lesz ereje, hogy elkerülje Orbán hibáit. Majd az idő eldönti.

Image result for orbán vona 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr10013428275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.05. 06:52:20

Számít, de nem ez a döntő.

A fő szempontok:
- ki a kisebb rossz,
- ki áll hozzám közelebb kulturálisan,
- ki a szimpatikusabb,
- mit hirdet.

S csak ezután jön a kampány szerepe.
süti beállítások módosítása