HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Ki az esélyes ellenzéki jelölt?

2018.03.17. 15:26 Steve123

A választások közeledtével egy kérdés motoszkál mindenkiben, aki kormányváltást szeretne. Az egyéni körzetemben ki a legesélyesebb? Kire szavazzak, ha "40% Fidesz, 20% Jobbik, 20% Mszp, 20% LMP" helyett, "60% esélyes ellenzéki jelölt, 40% Fidesz" eredményt akarok? Hogy lehet a Hódmezővásárhelyi eredményt megismételni?

Erre pont Hódmezővásárhely új polgármestere próbálja megadni a választ ezen az oldalon: https://rendszervaltas2018.hu. A második oszlop (piros színnel) az esélyes ellenzéki jelölt nevét fogja mutatni, de még csak két név szerepel itt. Remélhetőleg így vagy úgy, de ki lesz töltve ez a táblázat. Az ellenzéki pártok tárgyalnak, vagy gondolkodnak a tárgyalásról, vagy csak üzengetnek egymásnak. Engem csak az érdekel, hogy tudjam ki a legesélyesebb jelölt. Akárki is lesz az, rá fogok szavazni. A pártok iránti rokonszenvemet (vagy inkább legkisebb ellenszenvemet) a párt listán is ki tudom fejezni. 

Megértem én az ellenzéki pártokat is. Nem akarják feladni az elképzeléseiket, nem akarnak megalkudni, nem akarják a riválisukat erősíteni, a saját szavazóikat elveszíteni. Nyilván azt szeretné Vona Gábor, hogy abszolút többsége legyen, hogy szép kényelmesen tudjon kormányozni. Meg kell értenie neki és a többi pártvezérnek is, hogy nagy kvalitású vezetőkre, pont a mostani lehetetlen helyzetben van szükség. Ha minden egyszerű, akkor egy középszerű vezető is könnyen el tud érni sikereket. Most viszont teljesen új utakat kell találni, meg kell győzni a kétkedőket, hogy igen ezt meg kell tenni.

Még semmi nem dőlt el, még lehet irányt változtatni. Most kell ember a gátra!

 

Frissítés: Még egy oldal jelent meg, amely az esélyes jelölteket ajánlja.

https://www.v18.eu/eselyes-ellenzeki-jeloltek

https://taktikaiszavazas.hu/valasztokeruletek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr4313747936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása