HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Regisztráció szavazás előtt

2012.07.31. 10:22 Steve123

A terv az, hogy csak azok szavazhassanak, akik ezt kérik előre. Vélhetőleg ennek hatására, akiket annyira nem érdekel a politika, kimaradnak a szavazásból.

35. Az ellenzék azt mondja, hogy ez ördögtől való gondolat, mert így szűkül a választójog. Ha színházba akarok menni, akkor előtte, szabaddá kell tennem magam, ki kell öltöznöm, jegyeket kell vennem, oda kell utaznom, stb. Egy szavazásra is illik ennyi figyelmet fordítani vagy nem?

36. A bürokráciát növeli a regisztráció? Majd egy milliárd forintba fog kerülni a kiépítése? Feleslegesen bonyolítja a rendszert?

37. Miért baj az, hogy a bizonytalanok nem igen fognak szavazni? Ők azok, akik egy hangzatos ígérettel könnyedén meg lehet vezetni. Ők azok, akik arra szavaznak, akik elől vannak a választási lapon.

38. A jobbik azt javasolja, hogy iskola elvégzéséhez kössék a szavazati jogot. Ebben van ráció, nem? Egy felelősségteljes döntésről van szó. Viszont, ha ez így van, akkor miért nem csak a 120 feletti IQ-al rendelkezők szavazhassanak?

39. Kössük vagyonhoz? Ha a szavazati arány a vagyontól függne, akkor nagyon más világ lenne itt. Persze ez egy véglet lenne, de sajnos most éppen a másik végletben vagyunk.

40. Kössük valamennyi adó befizetéshez a szavazást? Tiltakozna az EU rendesen. Kizárná ez a nyugdíjasokat és a minimálbérre jelentetteket. Számomra logikus, hogy az döntsön a pénzről, aki befizeti. Lehet erre azt, mondani, hogy akkor a szociális kiadások 0-ra csökkennének, hiszen a pénzt befizetőknek ez az érdeke. Viszont én azt mondom, hogy ez nem feltétlenül igaz. Senki sem akar olyan országban élni, ahol éheznek az emberek.

41. Miért nincsen nem szavazok opció a szavazó cédulákon? A részvétel nem csak jog, hanem kötelesség is. Viszont adjuk meg a lehetőséget arra, hogy azt mondassa valaki, hogy egyik jelölt sem volt jó. Én eljöttem, gondolkodtam, de egyik se azt teszi, amit szerintem kéne.

42. Miért nem lehet elektronikusan szavazni? Annyira nevetségesek a magyarázatok és demonstrációk, hogy minden elektronikus rendszert fel lehet törni 10 perc alatt. Kérjük meg a bankokat, hogy a netbanki szolgáltatáson belül legyen egy szavazás menüpont. Kényelmes, biztonságos és olcsó lenne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr114688103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása