HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

60% adót a gazdagoknak! Sixty, not sixteen!

2012.09.19. 14:08 Steve123

Múlt héten túráztam az Őrségben, négy napig távol voltam a világ zajától. Mikor visszaérkeztem egymás után zúdultak rám az információk. A kedvencem az mszp "stratégiája" volt, amely szerint a nyugdíjasokat egyetlen egy intézkedés sem sújthatja, viszont a gazdagok fizessenek 60%-os adót. Elvégre a franciáknál egy ilyen, de 75%-ról szóló ígéret segítette az ottani szocialistákat.

81. Az embereknek mekkora része hiszi azt, hogy ez ilyen egyszerű? Egy 375%-os emelés mindent megold. Akkor a jövedelemadó majd 375%-t fog emelkedni. Hoppá mégse, hiszen ez csak a gazdagokra vonatkozik. Gazdag = Aki sokat keres, de én nem. Igenis, a burzsuj gazdag fizessen! (Helyettem is!) Elvégre a kisemberek kiszipolyozásával lett gazdag. Meg csalt. 

Annak nagyon örülök, hogy ezt az ötletet a franciák előttünk fogják tesztelni. Vajon a gazdagok hány százaléka fog alternatív módon a fizetéséhez jutni? Hányan lesznek, akik inkább belga állampolgárként fognak tengődni. Az itthoni játékadóhoz hasonlóan, majd ott is kitalálják, hogy igazából nem is a bevételek növelése volt a cél?

82. Formálódik a választási regisztráció. Annyit értek, hogy a külföldi magyarok miatt szükséges ez, de akkor már bevezetik az itthoniakra is. Valaki válaszoljon, ha érti. A külföldi magyarokról nincs hivatalos nyilvántartás? Amikor leteszik az állampolgári esküt, akkor nem kerülnek be automatikusan? Per pillanat nincs egy olyan lista, ami minden választópolgárt tartalmaz? 

83. Hol vannak az érvek a regisztráció ellen? Az ellenzék szerint vége a demokráciának. Kicsit bővebben ki tudná fejteni valaki, hogy miért is. Regisztrálok és szavazok. Ha nem vagyok képes regisztrálni, akkor valószínűleg szavazni sem fogok. Azt sugallja az ellenzék, hogy csak a fidesz szavazók regisztrálhatnak. Korlátozzák a választójogot? Ez nem természetes? Egy 10 éves sem választhat, egy rablógyilkos se, sőt még az amerikai elnök se szavazhat nálunk.

84. Hol vannak az érvek a regisztráció mellett? Miért is kell akkor megint milliárdokért újból levelezgetni? Miért pont 15 nappal korábbig lehet regisztrálni? Mi az egész mögött a ráció? Nem pont annyi értelme van az egésznek, mint a kampánycsendnek? Jó, jó, de minek?

85. Ha már egyszer lehet regisztrálni az ügyfélkapun, akkor miért nem lehet ott szavazni is? Nincs mindenkinek, internet elérése, de könyvtárak, művelődési házak segíthetnek. Sokan a biztonságot hozzák fel ellenérvnek, de tökéletes biztonság nincs. A cédulás szavazás sem tökéletesen biztonságos. Ha a pártok, külföldi szervezetek képviselői mindenhol ellenőrizhetnének, akkor nem lenne akadálya az elektronikus szavazásnak. Igaz, ahhoz az ügyfélkaput átláthatóbbá kell tenni. Az az oldal az állatorvosi ló. 

86. Meddig tart az IMF teleregény? Eddig hittem, hogy idén vége lesz, de már hallom a hangokat, hogy van rossz IMF megállapodás. Túl gyors, túl szigorú. Az előző ilyen volt egyesek szerint. A kérdésem az, hogy vajon a kormány ténylegesen kötélt húz az IMF-el, vagy egy előre begyakorolt táncot jár? Tényleg Varga az egyetlen a kormányban, aki a valóságban él és nem tündérmesében vagy ez is csak egy szerep? Miért a KT-nek és az IMF-nek kell megmondania, hogy kétszer nem lehet ugyanazt a pénzt elkölteni?

87. A kormány feladata az irányítás vagy a szabászat? Valahogy mindig foltozni látom. Most éppen 4-600 milliárdos a luk. Már annak is örülni kell, hogy most éppen nem szokás szerint letagadja a lukat, hanem elkezdett gondolkodni. 

88. Miért nem tud senki arról, hogy egyes területeken nagyon is spórol a kormány? A felsőoktatás pénze 30%-al csökkent! Ez a bokrosi csökkenés másfélszerese. Más területeken miért nincs hasonló szigor? 4-5 szűk esztendő után vissza tudnánk fizetni a teljes államadósságot.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp játékadó IMF

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr274787998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása