HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Balga hangya önkormányzatok

2012.10.28. 10:35 Steve123

Csak egy kérdésem van a mai napra, ahhoz kapcsolódóan, hogy az állam 600 milliárd forint értékben átvállal önkormányzati adósságot. Sokak szerint ez jó, talán így is van, de senki nem kérdez meg egy fontos, logikus kérdést.

139. Mi lesz azokkal az önkormányzatokkal, amelyek fogcsikorgatva, magukon spórolva, de nem adósították el magukat? Ők nem kapnak semmit az ég világon? Mindig a hangyák járják meg ebben az országban? Nem lett volna igazságosabb, azt a 600 milliárdot arányosan szétosztani minden önkormányzat között?

Tudom, hogy az önkormányzatoknak nehéz, sok a kötelezettség és kevés a forrás. Mégis néhányuk megoldotta a dolgokat és ők most hátrányba kerülnek. Az eladósodottak adósság átvételét lehet szociálisank hívni, de ez távolról sem igazságos. Minél inkább eladósította magát egy önkormányzat most annál nagyobb jutalmat kap. Erre miért nem kérdez rá  egyetlen riporter sem? Vajon ez a "megmentés" mire ösztönzi az önkormányzatokat és az embereket? Ha baj van, akkor az állambácsi mindig segít. A hangyák munkája árán. Plusz megint a bankokat fogja pumpolni az állam Már majdnem kezdem megsajnálni őket. Ha egy kötvényen nyer a kibocsátó, például Hódmezővásárhely, akkor azt sikernek könyvelik el, ha nem, akkor meg kell osztani a terheket a bankokkal. Na de ez egy másik téma. A lényeg, hogy tényleg újból kell gondolni a dolgokat. Egy önkormányzatnak nem szabad eladósodnia. Be kell látni, hogy a sok fontos feladat közül mindenre nem jut. Hogy mire nem ez az önkormányzat hatásköre kell, hogy legyen. Megértem, hogy mindenkinek jár iskola, szociális támogatás, művelődés, sport, miegymás, de a fő szabály az kell, hogy legyen, ha nincs rá pénz, akkor nem lesz. Az adósságátvállalás egy régi emléket ébresztett fel bennem. Mikor tesóval kaptunk egy csokit, akkor azt jó testvérként elfeleztük. Ő hamar megette a saját részét és délután már jött hozzám, hogy legyek jó testvér és felezzük meg az én felemet is.Lassan el kell fogadni, hogy a pozitív példa a Gyula húsgyár és a Malév. Ha nem megy, akkor jöjjön a csőd. Ez városoknál persze nehezebb, és most végre valami legalább valami történt, de miért babráltak ki megint a hangyákkal?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr124874456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása