HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Örökbefogadás vs abortusz

2013.03.22. 13:15 Steve123

A kérdésről nehéz objektíven beszélni, mert mindenkinek van véleménye és már a választott szavak is jelentősen befolyásolják a mondanivalót. Az abortusz szó, annyira semleges, mint a megyek vagy az eszek. A magzatelhajtás viszont nagyon is sötét árnyalatú. A művi vetélés az orvosi szakszó sem barátságos kifejezés, mert általában vetélés alatt a természetes vetélést értik, ami sokaknak óriási fájdalom. A kormány kampányol az örökbefogadás mellett az abortusz ellenében. Ez egy keresztény szemléletű kormánytól nem meglepő. 

Mi a mai helyzet? Egy nő bármikor mehet abortuszra, lényegében semmilyen megkötés nincs. 

Ezt akarja megváltoztatni a kormány? Nem akarja. Nem is merné vagy tudná, mert nálunk az abortuszt egy olyan alapjognak tekintik, mint a szólásszabadságot.

Mi a baj a kormány kampányával? Hogy aranyos kisgyerekek mondják azt, hogy élni szeretnének. A nővédők szerint, a magzat olyan, mint a haj. Mindenkinek a saját döntése, hogy befesti vagy levágja. A haj, az csak haj. Ők nem foglalkoznak azzal, hogy egy magzatból, csecsemő, gyermek lesz. A magzat nem látható, nagyon pici, a nő része, így nem ember. Inkább egy betegség, amitől meg kell szabadulni. A kormány kampánya ezt a nézőpontot akarja módosítani egy kicsit. A nővédők ezt nem fogadhatják el, mert a változás gyilkosságpártiakat csinál belőlük. A lágerekben is úgy volt könnyű elgázosítani az ott levőket, hogy a zsidók nem is voltak emberek.

Miért segítik most az örökbefogadást? Mert ez a kormány szemlélete és amúgy is fogy a magyar. Ez nem meglepő, hiszen mostanság, harminc éves korban kezdenek el még csak gondolkozni a családalapításon. Ha nem jön a baba, akkor jönnek az orvosok, aztán meg az örökbefogadás. Csakhogy ez nagyon nehéz. Ha valaki egy nem cigány csecsemőt akar, akkor nagyon sokat kell várnia.

Lesz eredménye a kampánynak? Kevés.A gond az, hogy abortusz és szülés között nincs köztes állapot. Egy óra alatt megvan az egyik, a várandóság meg 9 hónapig tart. Az emberek a könnyebb utat választják.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr875134463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.03.24. 16:12:13

Dehogy nincsenek további lehetőségek (bár ezek köztes állapotnak valóban nem nevezhetők): védekezés a nem kívánt terhesség ellen, illetve pl. a béranyaság.

Azt azért cáfolnám, hogy egy nő "bármikor" dönthet az abortusz mellett.
Mivel eleve csak az első trimeszterben van erre lehetősége, később csak akkor, ha valamilyen súlyos betegség/fogyatékosság esélye felmerül.

És az a 12 hét gyorsan eltelik, már eleve min. 5 hetes a magzat, amikor felmerül a gyanú, hogy jajistenem, csak nem maradtam "úgy"?
Akkor még keresni kell egy dokit, aki ad beutalót laborra, aztán labor, eredményért vissza, azzal el a nőgyógyászhoz. Aztán még el kell menni a védőnőhöz vagy talán családvédőhöz családvédőhöz, már nem is tudom. Ezt követően jön a bizottság, ahol ismételten megpróbálják az abortuszt megakadályozni, majd végül a kórház, ahol szintén "lelkére beszélnek".

Legalábbis 10-15 évvel ezelőtt a fenti volt a protokoll, tudtommal. Arról nincs infóm, hogy ez miként változott.
Arról van, hogy 35 év alatt pl. nem engedélyezték a petevezeték elkötését, ha nem volt még min. 3 gyerek (ez úgy 18 éves infó, magam jóideje nem vagyok érintett a témában, lányom sincs, a fiam pedig eddig még tudtommal nem hozott bajba senkit).

Amennyire én tudom, mainapság szörnyen drága a fogamzásgátlás valamennyi formája, és van több lehetőség is, amelyek idehaza nem engedélyezettek.

Az én véleményem: az abortusz nem alternatívája a fogamzásgálásnak.
De azt sem gondolom, hogy csak azért meg kellene szülni egy babát, hogy majd örökbe adják. Mégpedig azért, mert a terhesség sem játék. Ahhoz, hogy egészséges legyen a kisbaba, sűrűn el kell járni kontrollokra, sok esetben diétázni kell, de legalábbis minőségibb élelmiszereket fogyasztani, tömérdek vitamint, folsavat szedni, dohányzást, alkoholt, drogokat mellőzni, stb.

Kétlem, hogy mindezeket megteszi, aki nem kívánja megtartani a gyereket és korábban volt olyan felelőtlen (vagy szegény), hogy nem védekezett.

Márpedig Magyarországon - ahol ugye nem kapkodnak a szemmel láthatóan cigány babákért sem - nincs hagyománya a sérült/beteg gyerekek örökbefogadásának.

Így tehát nagy valószínűséggel a megszületett pici gyermekotthonban nő majd fel és szintén jó eséllyel kevéssé hasznos tagja lesz a társadalomnak, amelynek pedig az ő felnevelése komoly összegbe került.

Steve123 2013.03.25. 16:09:18

@Bobemara: Arra lennék kíváncsi, ha hirtelen lenne egy olcsó, megbízható, könnyen alkalmazható fogamzásgátló módszer, akkor mennyire értékelnék át az abortuszt? Ekkor az lenne várandós, aki tényleg az akart lenni. Ha ezek után meggondolná magát, akkor az nem lenne túl etikus.

Bobemara 2013.03.25. 22:24:06

Erre én is kíváncsi lennék...

Mondjuk az nem valószínű, hogy EGY ilyen módszer elég volna, mert a nők szervezete sem működik egyformán, és esetleg elgondolkozhatnánk a férfiak védekezésén is, elvégre akkor se legyen baba, ha ŐK nem akarják .-))
süti beállítások módosítása