HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Ki fizeti a devizahitelesek törelsztőrészlet csökkentését?

2013.12.20. 13:19 Steve123

A válasz egyszerű: a forinthitelesek, a tanárok, az orvosok, a munkások és mindenki más. Az állam megterheli a bankokat, a bankok pedig az embereket. 

Teljesen lényegtelen, hogy a devizahiteles devizában adósostt el vagy sem. Az is mellékes, hogy a banknak joga van-e időszakonként kamatot változtatni, ha ez benne van a szerződésben. Csak az számít, hogy a politika, kormány és ellenzék egyaránt, segíteni akar a devizahiteleseknek.

Népszabadság szerint a kormány célja nem változott: 17-20 százalékkal csökkentenék a havi törlesztőrészleteket. Megis van erre az indok "a bankok nem készítették fel a jelentős és folyamatosan romló árfolyamingadozásra az ügyfeleket, és ezt nem vették figyelembe a hitelképesség megállapítása során".

Amikor a bankok kapnak egy újabb terhet, akkor azt áthárítják az ügyfelekre. Mást nem is tudnak tenni, hiszen máshonnan nincs pénzük. (Ez az államra is igaz, ők csak adókból tudnak segíteni, nem a miniszterek magánvagyonából.) Aki nem hiszi, nézze meg a banki kondíciós listákat. Az axa-nál eddig bizonyos feltétellel ingyenes volt a kártya, most megszünt ez a kedvezmény. 0 helyett havi kb. 400 forintot kell fizetni. A devizahiteleseket a mi pénzünkből akarják megmenteni. Mivel szoldiritás is van a világon, valamilyen szinten ezt el is tudom fogadni, ha ezt egyértelműen kimondják.

Már csak egy kérdésem van, az albérletesekkel, a forinthitelesek tényleg nem fognak rosszabbúl járni, mint a devizahitelesek?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr25700972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása