HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A Quaestor összeesküvés

2015.03.27. 08:38 Steve123

Az összeesküvés elméletekkel az a baj, hogy könnyű rászokni, egy idő után az ember már mindent azzal magyaráz. Persze ettől még vannak összeesküvések. A Quaestor ügyben egészen máig kellett várni a letartoztatásra, ezért sokakban kérdések merülnek fel. Ezekre két fajta válasz létezik.

A kormány valósága: Az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, de a kormány mindent megtett és megtesz. Ennek is köszönhető, hogy megtörtént az előállítás. Csak a miniszterelnök előrelátásának köszönhető, hogy az állami intézmények még időben kivették a pénzüket. A pénzügyi szervek ellenőrzését tovább erősítik. A kormány nem fogja magára hagyni a károsultakat. Utasítja a Beva-t, hogy fizesse meg a Quaestor veszteségét. Így a 32 ezer kötvényes kétharmada megnyugodhat.

Az "összeesküvők" valósága: Kizárólag azért történt meg az előállítás, mert kikényszerítették azt. Ha az emberek nem küzdtek volna minden fórumon, akkor az egész ügyet nagyon szívesen agyonhallgatták volna. Az állam szerint hibásak a befektetők, miért nem vettek állampapírt inkább, hibásak a könyvvizsgálók, hibásak a felügyelő bizottság tagjai, egyedül az állami ellenőrzés nem hibás. Ne etessenek senkit azzal, hogy az állami pénzkivonás előtt nem volt semmilyen belső információ. Tarsoly bizonyára egyetlen kormánytagot sem ismert, nem voltak jó kapcsolatai, sőt még a focit sem támogatta soha! Az államnak is vállalnia kell a felelőséget, mert tudta, hogy mi zajlik. Ahogy devizahitelesek esetében is vállalta a terhek egy részét a végtörlesztésben, az árfolyamgátban, itt is ki kell állnia. Nonszensz, hogy a Beva-val, vagyis azokkal a bankokkal akarja megfizetetni a veszteséget, akiknek semmi közük nincs az ügyhöz. Ne akarja másra tolni a felelőséget. Azt se felejtsük el, hogy annak a mondatnak, hogy a 32 ezer emberből 21 ezernek segít, van egy másik olvasata is. 11 ezer embert cserben hagy! Egyedi megoldásra van itt szükség, és nem arra, hogy magánemberek hiábavalóan próbálják perelni a Quaestort.

Image result for 1984

3 komment

Címkék: Quaestor

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr687308846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2015.03.28. 15:28:15

"Az államnak is vállalnia kell a felelőséget,"... - ha másért nem akkor Polt semmittevése, hallgatása okán.
Amikor a Quaestor "bejelentette az öncsődöt"), s a rendőrség másnap nem kezdte el a halaszthatatlan nyomozati cselekményeket, akár az MNB bejelentése után, intézkednie köllött volna.
A legfőbb ügyésznek nem kell várnia feljelentésre, bejelentésre, följelentésre.
Bűnmegelőzési szempontok alapján saját kezdeményezésre jogosult.
Vizsgálatot indítani, a nyomozati cselekményeket időben foganatosítani.
Az államnak vállalni kell...

Steve123 2015.03.30. 13:51:21

@anonymand: "ha másért nem akkor Polt semmittevése, hallgatása okán."

Az ügyészség azt válaszolta a nyílt levélre, hogy mindent jól csináltak. Csodálatos, hogy mindenki tette a dolgát, mégis eltűnt 200 milliárd.

anonymand 2015.03.30. 16:49:20

@Steve123:

A Quaestor 2013-ban egy teljes átvilágításon esett át.
Mindent rendben talált a felügyeleti szerv
2014-ben, a kötvénykibocsátás miatt vizsgálat, majd a 10 milliós alaptőkével rendelkező cégnek engedélyt ad ki a felügyelet, tán 60 milliárdnyi kötvényre.
Jelentős, az engedélyezettet brutálisan meghaladó mennyiségű kibocsátás nem tűnik fel a hatóságnak.
És akkor csak egy kis töredék, hogy miért is felelős az MNB, az állam.
De a hátra fele nyilazás jobban megy a bűnbandának, mint az önkritika.
süti beállítások módosítása