HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Előválasztás: szavazni két jelöltre?

2021.06.09. 11:07 Steve123

Nem csalni szeretnék, de van egy problémám. Tudom, hogy kire szavaznék legszívesebben, de neki kicsi az esélye a sikere, így félek, hogy elveszik a szavazatom.

Az ellenzék egyetlen esélye a sikerre a teljes együttműködés. Ez olyan pártokat is egy oldalra terelt, amelyek korábban elképzelni sem tudták volna, hogy a másik jelöltjét fogják támogatni egy-egy körzetben. Az előválasztáson résztvevők itt találhatók meg. 

Egyszer régen még a Fidesz volt számomra a legszimpatikusabb. A fiatalság, az idealizmus, a konzervatív világnézet jó aurát adott a pártnak. Teltek az évek és egyre több lett a korrupció, a brüsszelezés, sorosozás, Oroszország és Kína lett a barátunk, Mészáros és társai pedig egyre csak gyarapodnak. Valaki nagyon jól megfogalmazta, hogy a fiatal Orbán Viktor szembeköpné a mait. Ne felejtsük el, hogy azért számos jó lépése is volt a vezetésnek. Nem igaz, hogy ott csak bűnözők lennének. Most olvastam például egy riportot Palkovicsról, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Vannak olyan emberek a Pártban, akik nem a pénzre hajtanak, szakértőek, nagy munkabírásúak, ugyanakkor végrehajtják a vezér megkérdőjelezhető döntéseit is. 

Ki az, aki le tudja válltani Orbán Viktort? Az előválasztás második fordulójába valószínűleg, Dobrev Klára, Jakab Péter, és Karácsony Gergely jut be. Dobrev Klárára sosem szavaznék. Ez nem neki szól, hanem a kedves férjének. Karácsony Gergelynek Budapest főpolgármestereként most van lehetősége, hogy bizonyítson. Igaz, a kormány mindenhol keresztbe tesz neki. Sokáig lebegtette, hogy indul-e az előválasztáson, aztán csak meggyőzte magát. Szerintem sokkal jobban tette volna, ha kihagyja ezt a választást és most a fővárosra koncentrál. Vona Gábor távozása után sokáig nem tudtam, hogy ki is irányít, akkor a Jobbikban. Ilyen mélységig nem követtem a híreket. Személy szerint sajnáltam Vona távozását, mert mindent megtett az előző választáson a győzelemért. Még most is emlékszem a Mi, veletek leváltjuk őket, plakátjukra. Viszont tény, hogy fényév távolságba voltak a győzelemtől. Az ígérte, hogy lemond és meg is tette. Aztán elkezdtem hallani Jakab Péterről. Egy erős párt áll mögötte, ezt a pártot a jó irányba vitte és kiváló szónoki adottságokkal rendelkezik. Az országházi előadásokon kívül ebben az interjúban is megmutatta, hogy olyan ember, aki méltó kihívója lehet a mostani miniszterelnöknek.

Az emberek sajnos előszeretettel mondják, hogy minden politikus csal és hazudik. Nem törődnek azzal, hogy az ország választotta meg a mostani garnitúrát. Arra pedig tényleg kevés ember szán időt, hogy végignézzen egy hatvan perces videót egy jelöltről, hogy felelőségteljesen tudjon dönteni. A Partizán áprilisi videóját most néztem meg Márki-Zay Péterről. Eddig annyit tudtam róla, hogy pártonkívüli, hogy Hódmezővásárhelyen minden akadály ellenére polgármester lett, amivel bebizonyította, hogy igenis van értelme az ellenzéki összefogásnak. Az interjúban bátran belement a kemény témákba és olyan intelligenciáról, magabiztoságról, hozzáértésről tett tanúbizonyságot, hogy személy szerint engem meggyőzött. Jakab azért picivel jobb szónok, tapasztaltabb, hogy miként kell kezelni a kényes kérdéseket. Jakab nagyobb erővel rendelkezik a választási csatához, de Márki-Zay a győzelem után jobb miniszterelnök lenne. Márki-Zay Péternek egyszerre előny és hátrány, hogy párton kívüli. Mivel nincs pártja, az előválasztáson nem sok az esélye, mivel nincs pártja a tényleges választáson a teljes ellenzéket és a kiábrándult Fidesz szavazók nagy részét is meg tudja szólítani.

Szóval megtörtént az a valószerűtlen esemény, hogy egyetlen interjú hatására Márki-Zay lett számomra a legjobb jelölt, viszont a választási matematika miatt Jakabra is szavazni szeretnék. Asszonnyal majd megbeszélem és ha egyet ért, akkor egyikünk az egyik, másikunk a másik jelöltre szavaz.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr9616586808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.06.09. 12:33:08

"Tudom, hogy kire szavaznék legszívesebben, de neki kicsi az esélye a sikere, így félek, hogy elveszik a szavazatom."
Töbmillió választó nem ment el szavazni.
Nagyjából azért, mert akire szavazna, azt a PártVezér félretette, egy másik párt miatt.
Nem fogok DK-s jelöltre szavazni, vagy LMP-sre, ha épp MSZP-t, emeszpést akarok támogatni. Például.
Nem fogok Márki-Zayra szavazni, ha épp mondjuk Ujhelyire szavaznék. stb
Akkor inkább vesszen a manipulált ellenzéki lista és bagázs.
Én vagyok a szavazó, választok egy pártot, vagy számomra megfelelő jelöltet, de ha nem engedik indulni, nem kapják meg a voksom.
Ez a választás lényege, hogy választhatok.
De ha nem választhatok, akkor az a választásom, hogy nem választok.
süti beállítások módosítása