HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Szent tehén újratöltve

2012.10.23. 13:39 Steve123

http://www.portfolio.hu/ingatlan/termofold/hangos_az_osztrak_sajto_a_tervezett_foldtorvenyunktol.174647.html

"A külföldiek földszerzésének akadályozása mögött nem annyira "nacionalista túlbuzgóság", hanem inkább az állhat, hogy a földek bérbeadása Magyarországon adómentes jövedelemnek minősül, és így a mezőgazdasági befektetések rendkívül vonzóak - írja. A külföldiek földszerzése megemeli a földárakat, és csökkenti a jövedelmet. A szerző médiajelentésekre hivatkozik, melyek szerint a magyar parlamenti képviselők 58 százaléka rendelkezik termőfölddel, melyet bérbe ad."

123. Szerintetek melyik a nagyobb szent tehén? A nyugdíjasok vagy a mezőgazdaságból élők? A nyugdíjak sosem csökkenhetnek, még akkor sem, ha minden más lefelé megy az országban. A nyugdíj sérthetetlen, ha kell hitelből fizetik ki őket. A mezőgazdaságban élőket is folyton támogatni kell. Ha aszály van azért, ha jó a termés és alacsonyak az árak, akkor azért. Akár kartelezni is lehet az érdekükben, majd később átírják a törvényeket. A magyar föld szent.

124. A bejegyzés eleji idézet érdekes újdonságot jelent számomra. Ismeri valaki az idevonatkozó szabályozást? Tényleg van olyan jövedelem, ami teljesen adómentes? 

125. Mitől szentebb a magyar föld, mint a francia? A miniszterelnök az osztrákokkal (helyesen) és a franciákkal (helytelenül) példálózott. Franciaországban, legnagyobb meglepetésemre, akárki, nem csak uniós állampolgárok, hanem kínaik is vásárolhatnak földeket. Még szőlőket is. A föld az egy erőforrás, amellyel jól kell bánni. A jó bánás azt jelenti, hogy más ne vehessen földet? Mitől szent a föld? Miért nem szent a gyulai kolbász?

126. Ki találta ki, hogy mekkora legyen az egy ember által birtokolható föld? 50 illetve 300 hektár? Miért pont annyi? 

127. Kellene hinnem az összeesküvés elméletekben? Az, hogy a magyar föld, az emberek lelkébe él, támogatni kell a magyar parasztot, csak duma és valójában, bizonyos érdekek (parlamenti képviselők) kiszolgálása folyik? Vagy csak savanyú a szőlő az osztrákoknak?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr844864331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása