HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Szégyenpadról a szamárpadba?

2013.05.24. 13:23 Steve123

Úgy néz ki, hogy Orbán Viktor jól forgatta a lapokat és kikerülünk a túlzott deficit eljárás alól. Azokat veszik ezen eljárás alá az unióban, akiket nem érdekel az egyensúly és mindig többet költenek a bevételnél. Régebben ez nem jelentett sokat, de az utóbbi időben sok ország a bőrén tapasztalta a túlzott költekezés hatását. Mindenki szabadulna szégyenbélyegtől. Sajnos az egyensúlyra törekedés megszorítással jár, az pedig gazdasági visszaesést hoz magával. Néhány vezető, például a franciák, megint azzal próbálkoznak, hogy legyen most nagyobb hiány, de majd később a nagyobb gazdasági növekedésből ezt ellensúlyozzák. Ők ezt megtehetik (egy darabig), de mi nem. Nekünk ki kellett szabadulni a szégyenpadból. Örüljünk, ha bekövetkezik.

A kérdés, hogy merre tovább. Ne felejtsük el a 2%-os hiány is hiány. Te boldog lennél, ha hónap végén 30 helyett csak 20 ezerrel forint mínuszban lennél? (az elsődleges egyenleg fogalmába, most nem menjünk be) Elkezd a vezetés osztogatni a választás előtt? Százszor megígérték, hogy nem, de ígérték a bankadó kivezetését, az egyedi nyugdíjszámlákat is. (meg egymillió új munkahelyet) Megpróbálják a gazdaságot serkenteni? Például a különadó dzsungelt csökkenteni? (Igen, inkább növeljék meg az én adómat, ne csak a gazdagokét, az enyémet.) Abbahagyják a rezsicsökkentést vagy még azt is törvénybe iktatják 100 forint legyen egy kiló kenyér és mindenki legyen boldog? Megértik végre, hogy az államnak csak minimális mértékben kell cégeket venni és üzemeltetni, ehelyett a gazdaság kereteit kell meghatározni? Folytatják-e az utat, hogy a családokat és a dolgozókat kell leginkább támogatni, mert ha nem így teszik, akkor a nyugdíjakra és a szociális támogatásokra sem jut. Remélem, nem kell azzal szembesülni, hogy minden erőfeszítés ellenére az államadósság tovább nő és bekerülünk egy képzeletbeli szamárpadba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr115316041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása