HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Amikor az állam tárgyal

2013.07.26. 08:27 Steve123

Tárgyaltál már úgy hogy a másik volt az erő pozícióban? Te kétségbeesetten érvelsz, de a másik csak mosolyog. Tudja, hogy úgy is neki lesz igaza. Például, amikor sürgősen el kell adnod a lakásodat és olyan pofátlan árat hallasz, hogy leesik az állad. Hiába tudod, hogyha lenne időd, akkor 30%-al is többet kapnál, de nincs időd. Az egész tárgyalás csak formalitás, a másik meghallgat, de tudja, hogy nincs alku pozíciód, az lesz amit ő akar és kész.

Most az állam újabb deviza hiteles mentésről beszél és ezzel kapcsolatban érkezett egy hír a kormány tárgyal a bankokkal: "Nyugodt, higgadt tárgyalásokat kezdünk - jelentette ki Orbán Viktor péntek reggel. Elismerte, hogy korábban nem sokat foglalkoztak az egyeztetésekkel a bankokkal. De most más a helyzet, Magyarország erősebb, ezért higgadt és fegyelmezett tárgyalásra van lehetőség - tette hozzá."

Milyenek voltak eddig ezek a tárgyalások? Beszéltek valameddig és a végén a kormány megmondta, hogy mi lesz. Ha kell törvényt változtatott. Tárgyalás volt ez egyáltalán? A devizahitelesnek volt választása, ők eldönthették, hogy felveszik a hitelt vagy nem. A banki tárgyalásokon viszont a kormány megmondta, hogy mennyit kell fizetniük a bankoknak és a bankok fizettek. Miért kéne sajnálni a bankokat? Egyáltalán nem kell. De mi van, ha velem fog így tárgyalni az állam? A magánnyugdíj pénztáraknak mennyi választást adott? Az erő pozíciójából tönkre teheti az állam a "rezsi cégeket", amiket ezután olcsón megvehet, de mennyire fognak ezután megbízni az államban? Hány ilyen "tárgyalás" lesz még a jövőben?

Szólj hozzá!

Címkék: bank deviza adós

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr605427086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása