HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Felelőtlen bankok, le velük

2013.08.23. 22:45 Steve123

"a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség megérti és egyetért azokkal a magyar családokkal, akiket nehéz, sőt kilátástalan helyzetbe sodort a bankok felelőtlen devizahitelezése"

"MNB: évi 60-70 milliárdot kerestek a bankok a devizahiteles erőfölényükkel"

 

Az emberek szeretik az egyszerű üzeneteket, ezért a politikusok az előbbi mondatokkal  és társaikkal dobálóznak. Azt sugallják, hogy a bankok gonoszak, kapzsik, embertelenek. Józanul meggondolva mindenki tudja, hogy bankokra ugyanúgy szükség van, mint rendőrségre, orvosokra, sőt politikusokra is. Azonban ha már ennyire győzködnek minket, hogy a bankok az ördög teremtményei, akkor gondolkodjunk tovább. Hol voltak ezek a politikusok, amikor meg kellett volna akadályozni a devizahitelezést és az erőfölénnyel való visszaélést? Persze akkor más kormány volt, de az ott lévők tényleg azt akarták, hogy rossz legyen az embereknek? Ha a bankok lényegüknél fogva rosszak, akkor miért nem szüntetik meg a bankokat teljesen? A fenti két idézet olyan, mint amikor az ENSZ súlyosan elítél valamit vagy felszólít a párbeszédre. Most például Egyiptom esetén. Elsőre jól hangzik, de semmit sem ér. Bankok kellenek. Ha nem hiszed el, akkor tartsd otthon az összes megtakarításodat és ha kölcsön kell, akkor kilincselj az összes ismerősödnél. Kell a bankokat szabályozni (például minden szerződést jóvá kelljen hagyni, ha nem közérthető, akkor fogalmazzák át), de ne higgyük, hogy bankok nélkül minden jobb lesz.

Egy másik gondolat. Miért is növelik a költségeket a bankok majdnem hónapról, hónapra? Mert ki kell fizetniük a rendkívül változatos nevű adókat. Az állam rátolja a rossz fiú szerepét a bankokra. Ki ne hinné el szívesen, hogy ő semmiről sem tehet, a gonosz bankok vezették meg? Persze, hogy mentse meg valaki. A forint hiteleseken miért nem segítenek, és ha valaki devizahitel segítségével vett autót, akkor őt nem csapták be a bankok? Ha rajtam múlna, akkor megmentés helyett, kötelezővé tenném a középiskolákban az alapvető pénzügyi ismereteket. Tanulják meg, hogy mi az a törlesztőterv, kamatos kamat, stb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr455474026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása