HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Mindennek ellenállunk kivéve a kísértést

2013.09.11. 07:19 Steve123

Az emberek alapvetően jók, legalább nagy többsége az. Nem félek az utcán, hogy kirabolnak, eszembe se jut, hogy meggyilkolnak. Tudom, hogy ilyet én nem tennék és másokban is él ugyanez az erkölcsi felfogás. Viszont a kisebb bűnök terén, amit nem is tekintenek annak, már egész más a helyzet. Ki tud ellenállni egy finom krémesnek? Hiába van tele az ember, a krémes még befér. Ma többen halnak meg túltápláltságból fakadó betegség miatt, mint az éhezéstől. Az se véletlen, hogy az interneten jelentős része valójában pornónet. Helyes, nem helyes, ott a lehetőség, amivel élnek az emberek. A dohányzásról is tudja mindenki, hogy káros, de próbálj meg erről meggyőzni egy tizenévest. Ha van rá pénze és nem kell félnie a lebukástól, akkor nagyon sokan rágyújtanak. Az italról már ne is beszéljünk, hány családot, embert tett már tönkre az alkohol? Mindenki racionalizálja a viselkedését. Nem szívok olyan sokat, csak a társaság kedvéért iszok, akármikor abba tudnom hagyni, ezzel nem ártok másoknak. Könnyebb kifogást találni, mint ellenállni a kísértésnek. Sajnos így vagyunk összerakva. 

Nincs ez másként a politikában sem, ott is csak emberek vannak. Ráadásul ott különösen nagy a kísértés, mert ők olyan focisták, akik egyúttal bírók is. Ha szeles az idő és a szél is a kapu felé irányítja a labdát, akkor azt mondják, hogy a szél miatt volt a gól és ezért nem számít. Hatalmas a kísértés, hogy mindig olyan új szabályt találjanak ki, ami pillanatnyilag nekik kedvez. A többiek kedve így elmegy a játéktól. Sokkal jobb lenne, ha legalább egy félidő erejéig fixek lennek a szabályok, ezt ők is tudják, de aztán jön a kísértés, mert például vesztésre állnak és nem tudnak ellenállni. Sose egyértelmű a helyzet, mindig vannak magyarázatok. A magánnyugdíj rendszer államosításánál is igaz volt, hogy ez rendkívüli helyzet, hogy az unió nem volt hajlandó figyelembe venni a nyugdíjkiadásokat a hiányszámításakor, hogy enélkül 7-8% lett volna a hiány. Hallottunk nyilvánvaló blődségeket is, hogy eltőzsdézték a pénzeket, meg az állami rendszerben is lesz egyéni számla. A politikusok elcsábultak a kísértésnek.

A mostani cselekedeteiket is meg tudják magyarázni. Az emberek, az ország kedvéért teszik tönkre a közmű cégeket, hogy legyen rezsicsökkentés és később majd olcsón fel lehet vásárolni őket. Ez csak a színpad, vajon hányszor engedtek a kísértésnek a színfalak mögött? Úgy tűnik, hogy maga a rendszer hibás. Már új időket élünk, de talán van előnye a feudalizmusnak is, ahol az arisztokrata réteg irányítja az országot, akiknek mindenük megvan, csak a királynak kell elszámolniuk, neki meg csak a lelkiismeretének. Ez se tökéletes rendszer, de a mostaninak minden nap tapasztaljuk a hibáit.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr905506805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2013.09.11. 23:59:44

I can resist everything except temptation.

Jól fordítottam? :)
süti beállítások módosítása