HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Választási válaszok

2014.03.29. 11:51 Steve123

A választások közeledtével sokan teszik fel azt a kérdést, hogy kire is érdemes szavazni. Az érdekel minket, hogy a pártok, hogyan tervezik jobbá tenni az életünket, az országot győzelmük esetén.

Képzeljük el, hogy valami nem működik a számítógépen és kihívjuk a szerelőt. Az egyik azt mondja, hogy talán rossz az egyik memória modul, de az is lehet, hogy a beállításokkal törlődtek valahogy, megpróbálja a proxy-t, aztán ha az nem működik, akkor bla-bla-bla. A másik csak annyit közöl, hogy újra kell telepíteni az operációs rendszert. Melyik szerelőnek hiszünk jobban? Az emberek jelentős többsége a második mellett teszi le a garast. Nem kell a magyarázat, a hogyan, a miért, hanem mondjon egy egyszerű megoldást. Ha még egy pici logikai is van a megoldásban, az csak hab a tortán.

Egyik párt azt mondja, hogy a profit miatt drága minden, és ha nem lenne, akkor olcsóbb lenne az áram, a víz. A másik szerint az a megoldás, hogy magyar tulajdon legyen, akkor majd minden jobb lesz. A harmadik európai fizetéseket akar, a negyedik újabb munkahelyeket és még sorolhatnám. Mindegyiknek van egyszerű válasza, mert az emberek nem kíváncsiak a részletekre. Ennek legfényesebb jele, hogy a nagyobb pártok közül a Jobbik, mert csak előjönni egy részletes programmal. A többiek megértették, hogyha nincs program, akkor nincs mibe belekötni, nincs mit számon kérni.

A szívünk mélyén tudjuk, hogy eléggé egyszerű (együgyű) az a magyarázat, hogyha nincs profit, akkor minden olcsóbb lesz. Mintha azt akarnák megmagyarázni, hogy csak annyi kalóriát vigyél be a szervezetedbe, ami az életbemaradáshoz elég, mert egy plusz banán, az már luxusprofitnak számít. Tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű, tudjuk, hogy az osztrák gazda sem rosszabb földtulajdonos, mint amilyen gyártulajdonos az Audi. Mégis, könnyen hihető, könnyen kommunikálható, hogy a magyar tulajdon megoldás mindenre. Nem akarunk foglalkozni a bonyolult válaszokkal.

Ha most azt hiszed, hogy arra buzdítalak, hogy próbálj az ígéretek mögé nézni, akkor jó a megérzésed. A portfolió tett egy kísérletet a mostani ciklus értékelésére. Ez lenne a normális egy kampányban, számvetés és tervezés. Arra azért szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem létezik arra egy általánosan elfogadott válasz, hogyan is kell kormányozni egy országot. Ha lenne, akkor minden kormány ezt tenné. Utólag mindenki lehet bölcs, de a jövőt csak annyira lehet előre látni, ahogy egy póker verseny eredményét.

Lehet, hogy a számítógépekhez nem értesz és elvárod, hogy javítsák meg és kész. A gazdasághoz, a törvényhozáshoz viszont te is értesz!  Ha bármelyik kormány gazdasági minisztere annyival okosabb lenne nálad, akkor 5% lenne a növekedés minden évben. Mond el, hogy te milyen törvényeket hoznál, indokold meg, oszd meg az ismerőseiddel. Tegyél meg mindent, hogy ne nézzenek többet kisgyereknek. Ne feledd: Minden népnek olyan kormánya van, amit megérdemel.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr645884404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MSZP Afrika Korps 2014.03.30. 00:09:40

Nem programokról szól a dolog.

A Jobbik azt mond ami akar, mert nem kormányzott, és most nem is fog. Azért szavaznak rá mert még nem lopott.

A fideszre azért szavaznak többen mint a szocikra mert azt gondolják hogy kevesebb kárt okoznak.

De nem a programok miatt(én sem ismerem a pártom programját pedig rengeteg diplomám, pénzem és barátom van, abszolút felsőbbrendü patrióta vk), hanem amiatt amit ki ki a múltban müvelt.

Steve123 2014.03.30. 08:27:47

@MSZP Afrika Korps: "Nem programokról szól a dolog."

Ez azért is igaz, mert a pártok nem a programjukat akarják megvalósítani. Az csak a nyerés miatt kell. Ők is tudják, hogy pl. nem szabad törvényt hozni arra, hogy akkor holnaptól nem kell visszafizetni a devizahiteleket, mégis ezt sugallják.

T2M 2014.04.09. 20:25:22

Először is engedd meg Steve, hogy gratuláljak a színvonalas blogodhoz.

Sok ismerősöm csak azért szavazott a Fideszre, mert a Jobbik náci, a baloldal pedig hazug, tolvaj, csaló banda. A Fidesz talán nem? Ráadásul nem is akármennyire. HAZUGSÁG: www.youtube.com/watch?v=bGjX-ihnA4E. A videóban OV elmondása szerint mindenkinek joga, hogy ingyen tanulhasson, neki is megvolt rá a lehetősége. Erre most mit csinál? Kormányra kerül és ő maga vezeti be. Igaz nem minden szakon, de ez a lényegen nem változtat. Érdekes módon akkor mindenki bólogatott és tüntetett. Ám ha a vezér vezeti be, akkor jogos és szükséges. Ebből is lehet látni milyen hazug, szavahihetlen ember, ráadásul még képmutató is. Ez csak egy kiragadott példa volt, még legalább százat lehetne hozni. Végülis külföldön ő maga is azt mondta, hogy nem lehet adni a szavára: "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"
CSALÁS: "...Úgyhogy én is biztatok szombaton és vasárnap a talpon maradt összes kerületben az én hangomon megy a szavazásra való felhívás, amiért majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot." és akkor a mostani választásokról már ne is beszéljünk. Sajnos láttam 1-2 dolgot, amit a gyomrom nem vett be.
LOPÁS: nyugdíjjárulék lenyúlása, szőlőtőke, trafikok, stb stb. Az utat véletlenül arra újították fel, amerre Rachel esküvője volt. Véletlenül Felcsút és a haverok a pályázatok győztesei. Néhányat azért elbuknak: "ne mi nyerjük a legtöbbet". És ha már Felcsút: stadionok, repülőtér, szálloda, kisvasút. Lassan már ez lesz a főváros.
2/3: Orbán visszaélt vele: utólagos törvénymódosítások, választási rendszert saját igényeire szabta, médiát gyakorlatilag kisajátította, Fideszes főnökök már majdnem mindenhol, Fideszes bíróság, Fideszes köztárasasági elnök, stb. Az Mszp nem élt vissza vele: A Horn-kormány Magyarország rendszerváltás utáni harmadik kormánya volt, mely két párt, az MSZP és az SZDSZ koalíciójából jött létre. A koalíció az Országgyűlésben kétharmados többséggel rendelkezett, önként vállalta azonban, hogy a kétharmados törvényeket csak az ellenzékkel való konszenzus megléte esetén módosítja.

Egy szó, mint száz: ha a baloldal nem szedi magát össze 2018-ig, akkor inkább a Jobbikra fogok szavazni. A Fidesztől, főleg Orbántól rosszul vagyok.
süti beállítások módosítása