HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Nemzeti ital bolt, a második öngól

2014.09.04. 09:23 Steve123

nemzeti italboltok kapcsán is meg fog ismétlődni a nemzeti dohányboltok körüli felzúdulás. Ha a kormány mindent önzetlenül, lelkiismeretesen csinál, ezt akkor sem fogja elhinni az ellenzék. Miért is hinné? A dohány boltok kapcsán sok példát tudnak sorolni, amikor a 20 éve trafikos nem nyert, de xy és családja öt trafik boldog tulajdonosa lett. Ráadásul a döntéseket titkos pályázatok és egy olyan bírálati rendszer jellemezte, amelyben minden az üzleti terven múlt, amit nem lehet objektíven pontozni. Volt is olyan eset, amikor ugyanazt az üzleti tervet teljesen eltérően pontozták két külön helyen. 

Mindenkiben felmerül, ami jól működik, azt minek piszkálni? Miért is lesz jobb, ha nem lehet pálinkát kapni a Tescoban? Majd csökken az alkoholfogyasztás? Vagy csak a feketegazdaság nő, ahogy a cigi esetében is láttuk? Miért kell bürokratikus szabályokat létrehozni egy olyan piacra, amely eddig remekül működött? Talán a költségvetés nyer ezen? Lássuk a számokat akkor (a trafikokra is)! A kormány szeret konzultálni. Készítsen egy web oldalt és kérdezze meg az embereket!

A külön italboltok gondolata nem ördögtől való, más országok is alkalmazzák. A kérdés, hogy mi akarjuk-e. A kormány is gondokozzon el, ha mindent figyelembe vesz, akkor nem lesz a nemzeti italbolt egy újabb öngól?

Szólj hozzá!

Címkék: nemzeti dohánybolt nemzeti italbolt

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr196667517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása