HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Bürokrácia csökkentés vs. Választások két évente

2014.10.18. 09:16 Steve123

A bürokráciacsökkentés nagyon egyszerű üzenet. Van logikus alapja és úgy tűnik, hogy nincs vesztese az intézkedésnek. Ismerünk hasonló ígéreteket. Fizessenek több adót a gazdagok, a bankok, a multik, lehessen több Erzsébet utalványt adni adómentesen, stb. Ha ez ilyen egyszerű, akkor miért nem tették meg korábban? Miért hiszi mindenki azt, hogy a költségvetésben van egy olyan tétel "Felesleges bürokrácia: 500 milliárd ft". 

Tévedés ne essék, nagyon is szeretném, hogy csökkenjen a felesleges a bürokrácia! Nem akarom, hogy értelmetlen űrlapokat kelljen kitöltenem sok példányban, az se szimpatikus, hogy nagyon kevés dolgot lehet elintézni elektronikusan, és még sorolhatnám. A gond az, hogy amikor a tényleges megvalósítás elkezdődik, akkor a lokális érdekek győzedelmeskednek. Például létrehozták a járásokat, ami praktikus, de nem az eddigi önkormányzatok helyett, hanem azok mellé. Nesze neked bürokráciacsökkentés!

A mostani önkormányzati választások öt évre szólnak, a következő megint, de utána négy évesek lesznek a ciklusok. Így érik el, hogy az országos és az önkormányzati választások nem ugyanabban az évben legyenek, hanem két évvel elcsúsztatva. Nem lett volna logikusabb, hogy egy napon tartsák a két választást? Erről miért nem volt nemzeti konzultáció? Miért ne lehetne elektronikusan szavazni? Tudom a biztonság. Viszont, ha ahhoz elég biztonságos az internet, hogy az adóbevallásomat elküldjem az ügyfélkapun vagy államkötvényeket vegyek a webkincstáron, akkor szerintem szavazni is épp elég biztonságos.

Update: A két évente történő választásokról kiderül, hogy Kósa elnézte a dolgokat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr446797915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása