HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Pro és Kontra

2014.12.05. 19:36 Steve123

Már megint azt hallani, hogy nálunk lábbal tiporják a demokráciát és Orbán csak egy hajszállal jobb Hitlernél. Mindenkinek lehet véleménye, de amikor megkérdezik, hogy ez mégis min alapszik, akkor azt a választ kapjuk, hogy ezt mindenki tudja. Az alkotmány diktatórikus, az újságírók félnek és úgy egészében nem működik a demokrácia.

Kérem szépen működik. A köztévé kormánybarát híreitől eltekintve, egy újságíró sem fogta vissza magát. Nem találkoztam azzal, hogy valaki csak titokban merte volna szidni a fidesz-t. A demokrácia is működik. A fidesz demokratikusan nyerte meg a választásokat, de a közhangulat változóban. Könnyen lehet, hogy már most elveszti a 2/3-t. Ha pedig ezután is internetadó és vasárnapi boltbezáráshoz hasonlító ötletekkel jön, akkor elveszíti a következő választásokat.

Azért van ennyire rossz hírünk, mert a kormány pozitívan diszkriminál bizonyos magyar cégeket és negatívan számos külföldi céget (bankok, energia cégek, távközlési cégek, áruházláncok, ..). Ezek a "gonosz" multik, joggal panaszkodnak fűnek, fának, amihez az ellenzék is hozzátett, de már minden befektető tudja, hogy itt a profit szitokszó és holnapra akár teljesen új egyéni adók is megjelenhetnek, amiből egy hónap alatt törvény is lesz. 

A vezetés elvesztette a kapcsolatot a realitással. Hisz abban, hogy a kézivezérlés hatékony és vívja továbbra is büszkén a szabadságharcot. Megmondja az embereknek, hogy mikor vásároljanak, és az eddig kitartók magánnyugdíj vagyonát is folyó kiadásokra akarja költeni. Eközben a megígért állami egyéni számlák a süllyesztőbe kerültek.

Két ciklus alatt minden kormány, minden vezető elhasználódik. Talán hasznos lenne, ha nyolc év után legalább négy évig nem lehet valaki újból állami vezető. Akkor talán Orbán azon dolgozna, ami az országnak jó, még akkor is ha népszerűtlen. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr606958601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása