HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Az állam belerúg a Quaestorba

2015.03.10. 12:15 Steve123

Sokak szerint a Quaestor üzleti modellje eddig se volt fenntartható. 5-6%-os hozamokat csak jelentős kockázattal lehet kitermelni. A Quaestor szerint rendben van a cégcsoport, a likviditási gondokat a Buda-Cash botrány pánikja okozta. A bankroham, amikor mindenki hirtelen ki akarja venni a pénzét, minden pénzügyi vállalkozást csődbe visz. Ezért kért a cég csődvédelmet és állami likviditási segítséget. Ebben joggal reménykedhetett, mert megfelelő szintű politikai kapcsolatokkal rendelkezett.

Nem tudni mi zajlott a háttérben, de segítő kéz helyett egy lóduló lábat kapott a Quaestor. Hirtelen szabálytalanságokat talált a felügyelet és az állam látványosan elfordult. Nagyon zavaros a helyzet, még nem tudni, hogy csődről vagy bűncselekményről van szó. Egy biztos, azok a kötvényesek maradnak hoppon, akik hosszú évek megtakarítását az állam által felügyelt Quaestorra bízták.

Két kérdésem van csak. Ha csak pánikról van szó, akkor miért nem segít az állam? Ha csalás történt, akkor hol voltak felügyeleti szervek?

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr407256635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.03.10. 13:57:06

-ki kellene baszni az 1 millió közalkalmazottingyenélőből 800ezret

-ki kellene lépni az európai unióból

-a 80%-os adót 8%-ra kellene mérsékelni

-vissza kéne állítani a férfiak családhoz, gyermekeikhez, törvény előtti egyenlőséghez, ingatlanjaikhoz és ingóságaikhoz, elkövetett bűncselekmény súlyának megfelelő büntetéshez fűződő alapvető emberi jogait, és akkor talán hajlandóak lesznek gyereket csinálni, hogy legyen népszaporulat is.

-a kórházak kivételével az állami egészségügyet fel kell számolni

-vissza kell fogni 90%-al az állami beruházásokat

-fel kell számolni az önkormányzatokat, és járási szintre kell állítani a lokális közigazgatást

-be kell fagyasztani a nyugdíjakat, és a közszolgák bérét legalább 5 évre
süti beállítások módosítása